65ο Φεστιβάλ Φιλίππων: Αντίστροφη Νέκυια. Οι νεκροί επιστρέφουν για να μιλήσουν για το 1922

Αφηγήσεις χωρίς αρχή και τέλος, γλωσσικά σπαράγματα ποντιακής και μικρασιάτικης διαλέκτου, μέσα από το θεατρικό αναλόγιο του Κυριάκου Συφιλτζόγλου και τις νότες του Θανάση Κουλεντιανού

Το 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζει την Πέμπτη 18 Αυγούστου στις 21:00 στην Παλιά Μουσική το αναλόγιο «Αντίστροφη Νέκυια».

Μια μικρή παραμυθία για έναν περίκλειστο τόπο, όπου οι πρόσφυγες πήραν το ‘22 τον δρόμο για τη Δράμα και τώρα ως νεκροί επιστρέφουν για να μιλήσουν. Αφηγήσεις χωρίς αρχή και τέλος, γλωσσικά σπαράγματα ποντιακής και μικρασιάτικης διαλέκτου, ονόματα και χρονολογίες, μια συναρμογή με υπόκωφο ρυθμό. Μια μνημονική και γλωσσική ανασυγκρότηση ενός θραυσματικού παρελθόντος. Άνθρωποι αναγκεμένοι, ικανοί για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο.

  • Αφήγηση: Kυριάκος Συφιλτζόγλου
  • Μουσική-Κανονάκι: Θανάσης Κουλεντιανός

(Βασισμένο στο βιβλίο του Κυριάκου Συφιλτζόγλου, Δραμάιλο, εκδ. Αντίποδες)

Είσοδος Ελεύθερη.

Πληροφορίες-Κρατήσεις θέσεων:  

Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00.

Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης.

*Το 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.