Cosmopolis 2022: Η «αστική ζούγκλα» της κεντρικής πλατείας επιστρέφει πιο… μεγάλη από ποτέ! [φωτογραφίες]

Ήδη «στήνονται» παλέτες και φυτά για το Οικολογικό Πάρκο που θα σημάνει την κορύφωση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του φεστιβάλ

Ξεκίνησαν στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας οι εργασίας για το στήσιμο του CosmoUpCycle Park, της «αστικής ζούγκλας» που κάθε χρόνο τέτοια εποχή σημαίνει την κορύφωση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Cosmopolis Festival και η οποία φέτος «επιστρέφει» μεγαλύτερη από ποτέ!

Σε συνεργασία με την Action Team, το φεστιβάλ θα «ντύσει» με πράσινο την κεντρική πλατεία της πόλης, δημιουργώντας ένα οικολογικό hub που θα φιλοξενήσει από την Πέμπτη 18 έως και την Κυριακή 21 Αυγούστου 2021 πλήθος εκδηλώσεων.

Στην πλατεία Ελευθερίας θα «στηθούν» πάνω από 1.000 ξύλινες παλέτες και θα τοποθετηθούν πάνω από 500 φυτά, καλύπτοντας τόσο το «επάνω» όσο και το «κάτω» μέρος του χώρου [πέρυσι είχε χρησιμοποιηθεί μόνον ο κάτω χώρος προς την οδό Βενιζέλου].

Για πρώτη φορά φέτος θα διοργανωθεί το Kavala Wine Project, ένα event γευσιγνωσίας και παρουσίασης τοπικών κρασιών με τη συμμετοχή οκτώ οινοποιείων από την ευρύτερη περιοχή, ενώ το «κλείσιμο» θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πλατείας με το Φεστιβάλ Χρωμάτων.

Παράλληλα, κάθε βράδυ στις 21:00, θα πραγματοποιείται το εντυπωσιακό CosmoLights, ο διεθνής διαγωνισμός Projection Mapping που μαγνητίζει τα βλέμματα όλων, το οποίο φέτος, λόγω των εργασιών ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη, θα πραγματοποιηθεί στην πρόσοψη του κτιρίου του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Τέλος, κάθε βράδυ στις 22:00, οι εκδηλώσεις θα «κλείνουν» με φόντο το μνημείου του Παλαιού Υδραγωγείου, τις «Καμάρες» της Καβάλας, με μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο με το αναλυτικό πρόγραμμα να έχει ως εξής:

  • Πέμπτη 28.08 | Πειρατής, Fonse & Αμαλία Ποθητάκη
  • Παρασκευή 29.08 | Puros
  • Σάββατο 30.08 | Rosana Mailan
  • Κυριακή 31.08 | DROM & Thanos Stavridis feat. Angel Demirev

Οι δράσεις του CosmoUpCycle είναι ελεύθερες για το κοινό όλων των ηλικιών και ξεκινούν καθημερινά από τις 18:00 το απόγευμα.