Δήμος Καβάλας: Τιμή στον απερχόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ και του Φεστιβάλ Φιλίππων [φωτογραφίες]

Ο Θόδωρος Μουριάδης βράβευσε για την προσφορά του στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής τον Θοδωρή Γκόνη που μετά από 14 χρόνια ολοκλήρωσε τη θητεία του

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, βράβευσε τον στιχουργό, ηθοποιό και σκηνοθέτη, Θοδωρή Γκόνη, για τη συνολική του προσφορά στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής μας, με αφορμή την ολοκλήρωση της πολυετούς θητείας του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, αφού πρόσφερε δύο αναμνηστικά δώρα στον κ. Γκόνη, τα οποία απεικονίζουν την πόλη της Καβάλας και το έργο που παρουσίασε στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων το 2008 (Οψόμεθα εις Φιλίππους), σημείωσε πως «η συνεισφορά του στην αναβάθμιση του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ήταν πολύ σημαντική, καθώς, πέρα όλων των άλλων, κατάφερε να προσθέσει νέα στοιχεία στους θεσμούς που υπηρέτησε και να αναδείξει τόσο την ιστορία του τόπου μας, όσο και διάφορα σημεία της πόλης που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον».

Ο κ. Γκόνης ευχαρίστησε όλους τους Δημάρχους με τους οποίους συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του, τους θεατές του Φεστιβάλ Φιλίππων για τη διαχρονική τους στήριξη και τον κ. Μουριάδη για την ευγενική, όπως την χαρακτήρισε, χειρονομία του, ενώ παράλληλα ευχήθηκε στο Φεστιβάλ Φιλίππων και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας «να συνεχίσουν τις υψηλές πτήσεις τους».

(Δελτίο Τύπου)