«6 γαλάζια μολύβια για τη Σμύρνη» στους κήπους της Οικίας του Μοχάμεντ Άλι

Η Αγγέλα Καστρινάκη «συναντιέται» Στου Χατζηφράγκου και συνομιλεί με τους ήρωες του Κοσμά Πολίτη σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη

Το 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζει το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ, στους Κήπους της Οικίας Μοχάμεντ Άλι το αναλόγιο «6 γαλάζια μολύβια για τη Σμύρνη».

Το «6 γαλάζια μολύβια για τη Σμύρνη» διερευνά τη ζωή του πιο χαρισματικού Μικρασιάτη συγγραφέα, του Κοσμά Πολίτη, που έγραψε το καλλιτεχνικότερο έργο για τη Σμύρνη, το μυθιστόρημα Στου Χατζηφράγκου.

Βλέπουμε τον συγγραφέα την ώρα που συλλαμβάνει το έργο και το σχεδιάζει, φέρνοντας στην επιφάνεια παλιά τραύματα και απωθημένα γεγονότα της ζωής του. Μια ερευνήτρια, που έχει αφιερώσει πολλά χρόνια της καριέρας της σε εκείνον, που τον βλέπει σαν μικρό θεό, σχολιάζει τα λεγόμενά του και του θέτει ερωτήματα που κάποτε πονάνε. Αλλά και ένας ήρωας του μυθιστορήματος εμφανίζεται με σάρκα και οστά επί σκηνής, δίνοντας έναν πιο ανάλαφρο τόνο, καθώς μεταφέρει την αισιοδοξία από το έπος της ενσωμάτωσης των προσφύγων.
Κείμενο: Αγγέλα Καστρινάκη
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Στρούλια
Επί σκηνής: Γιώργος Κέντρος, Ασπασία Αλεξίου


«6 γαλάζια μολύβια για τη Σμύρνη»
Κήποι Οικίας Μοχάμεντ Άλι
Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Αυγούστου, ώρα 21.00

Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης.

Τιμές εισιτηρίων: 8€ Κανονικό, 5€ Φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, άνω των 65 ετών
Ηλεκτρονική προπώληση: www.ticketservices.gr

Προπώληση:

Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ τις ημέρες των παραστάσεων θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του θεάτρου από τις 19.00 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.
*Το 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.