Μαθήματα Ζωγραφικής από την Ευγενία Παπαϊωάννου: Μικροί και μεγάλοι «ακονίζουν τα μολύβια τους» και τον χειμώνα!

Η Καβαλιώτισσα εικαστικός προσφέρει μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες σε συνεργασία με τον ΣΦΓΤ αλλά και για πρώτη φορά στη Νέα Πέραμο - Όλες οι λεπτομέρειες για τα τμήματα και τις εγγραφές

Νέα σχολική χρονιά δεν σημαίνει μόνο… διάβασμα! Μετά τα καλοκαιρινά Μαθήματα Ζωγραφικής στον θερινό κινηματογράφο της Καβάλας «Ζέφυρος» για παιδιά και ενήλικες από την Καβαλιώτισσα εικαστικό Ευγενία Παπαϊωάννου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών, ακολουθούν τα χειμερινά τμήματα στον χώρο της Στέγης στην Καβάλα!

Στο μάθημα της ζωγραφικής τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διάφορες τεχνικές, υλικά και έννοιες, μαθαίνουν τα σχήματα, τα χρώματα (χρωματολογία) και συζητούν για την αρμονία και τη συμμετρία. Μαθαίνουν να οργανώνουν σωστά τον χώρο τους, να συνεργάζονται και να απολαμβάνουν τους κόπους τους. Επίσης, εναρμονίζονται με την εποχή και δημιουργούν κατασκευές και κάρτες τα Χριστούγεννα, μάσκες στις απόκριες, ζωγραφίζουν πασχαλινές ιδέες!

Οι μικροί καλλιτέχνες θα γνωρίσουν τα έργα μεγάλων γνωστών ζωγράφων και θα ακονίσουν τη φαντασία τους. Ιδιαίτερα στα μικρότερα παιδιά, το μάθημα της ζωγραφικής είναι απαραίτητο και θα φανεί χρήσιμο στη γραφή και μετέπειτα στη συγκέντρωσή τους στα μαθήματα.

Info

  • Έναρξη μαθημάτων: Οκτώβριος 2022
  • Παιδικό τμήμα, μια φορά την εβδομάδα, διάρκειας μιας ώρας
  • Τμήμα ενηλίκων μια φορά την εβδομάδα για δυο ώρες.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί παιδικό τμήμα στη Νέα Πέραμο, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Περάμου. Το μάθημα θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα και θα έχει διάρκεια μια ώρα.

Για πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την Εικαστικό Ευγενία Παπαϊωάννου στο τηλέφωνο 6945715881.

Και τον χειμώνα, το σύνθημα είναι ένα: «Ακονίστε τα μολύβια σας»!

Παρακαλούνται οι μικροί μαθητές να έχουν μαζί τους τα υλικά τους:

  • Μολύβι/σβήστρα
  • Μπλοκ ακουαρέλλας
  • Μπλοκ σχεδίου
  • Νερομπογιές
  • Πινέλο
  • Πλαστικό ποτηράκι
  • Ψαλίδι
  • Ξυλομπογιές
  • Μαρκαδόρους

Σχετικά με τα υλικά των ενηλίκων, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν από την υπεύθυνη του τμήματος.

Ποια είναι η Ευγενία Παπαϊωάννου

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1982. Σπούδασε ζωγραφική στη σχολή Βακαλό (2000-2003) και σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη (2004-2006) στην Αθήνα. Δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των περιοδικών μόδας ως fashion stylist [Harper’s Bazaar, KΛIK, ΓΥΝΑΙΚΑ, ΒΗΜΑdonna, CELEBRITY, Pink Woman, Icons Traveller’s, Style FAQ]. Συνεργάστηκε με σχεδιαστές μόδας και επιμελείται fashion shows, video clips, βιτρίνες καταστημάτων. Διετέλεσε επικεφαλής 20μελούς ομάδας backstage στο 2ο Hellenic Fashion Week στο Ζάππειο Μέγαρο. Εργάστηκε στην εταιρία ενδυμάτων P&R Fashion (Anna Riska) ως σχεδιάστρια μόδας.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε Αθήνα, Πάρο, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα και στο πρώτο Fringe Festival στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας το 2011 (Color me Human), την οποία παρουσίασε και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου 2011.

Διδάσκει ζωγραφική και σχέδιο σε παιδιά και ενήλικες. Εικονογραφεί παιδικά βιβλία σε συνεργασία με τις διαδικτυακές Εκδόσεις Σαΐτα. Από το 2008 κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες, αξεσουάρ και τα γνωστά παιδικά τσαντάκια Toy Bags by eugenie. Επιμελείται τα σκηνικά και τα κοστούμια στις θεατρικές παραστάσεις της ομάδας μετΑΜΦΙΕΣΗ (Μανωλάκης ο βομβιστήςΓυναίκα από παλιά).