Οι Βίκινγκς «έφτασαν» στην Καβάλα για να περιγράψουν πώς βλέπουν την Ελλάδα [φωτογραφίες]

Πώς βλέπουν την Ελλάδα οι περιηγητές του Βορά; Δύο ιδιαίτερες εκθέσεις με τίτλο "The Nordics" οι οποίες φιλοξενούνται στη νέα πτέρυγα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Καβάλας απαντούν στο ερώτημα

Δύο ιδιαίτερες εκθέσεις φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καβάλας. Πρόκειται για τις εκθέσεις με τίτλο “The Nordics” στις οποίες περιγράφεται το πώς βλέπουν την Ελλάδα οι περιηγητές του Βορά.

Τι γύρευαν οι Βίκινγκς στην Ελλάδα; Πως έβλεπαν οι βορειοευρωπαίοι την Ελλάδα τον 18ο αιώνα; Τι συνάντησε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν όταν επισκέφθηκε την Αθήνα; Τι γύρευε μια Δανέζα στην αυλή του βασιλιά Όθωνα; Πώς ένας Δανός περιηγητής κατέγραψε αρχαιότητες της Θάσου που σήμερα έχουν καταστραφεί;

Οι άνθρωποι και οι ταξιδιωτικές εμπειρίες τους, αλλά και η βοήθεια των ανθρώπων προς όσους έχουν ανάγκη σε καιρό πολέμου, αποτελούν την «ταυτότητα» των εν λόγω εκθέσεων.

Τις δυο εκθέσεις, οι οποίες παρουσιάζονται στη νέα πτέρυγα του Αρχαιολογικού Μουσείου, διοργανώνουν:

  • το Σουηδικό Σπίτι στην Καβάλα
  • τα Ινστιτούτα και οι Πρεσβείες των Βορείων Χωρών στην Αθήνα
  • η Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών
  • η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου

Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καβάλας μέχρι και τις 23 Νοεμβρίου 2022 και θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

*Φωτογραφίες: Βασίλης Λωλίδης