Δήμος Παγγαίου: Τα ευρήματα του ερευνητικού προγράμματος στην ακρόπολη της Αμφίπολης

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» ομιλητές θα είναι ο Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Δημήτρης Δαμάσκος και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δρ Δημητρία Μαλαμίδου

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00πμ,στο Αμφιθέατρο «Φ. Παπαχρηστίδης» ο Δήμος Παγγαίου διοργανώνει εκδήλωση  με θέμα «Τα ευρήματα του ερευνητικού προγράμματος στην ακρόπολη της Αμφίπολης»

Ομιλητές θα είναι ο Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Δημήτρης Δαμάσκος και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δρ Δημητρία Μαλαμίδου.

Η έρευνα είναι συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Πρόκειται για πενταετές πρόγραμμα (2019-2023), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η ανασκαφή για εφέτος διενεργήθηκε κατά τον μήνα Αύγουστο. Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δρ. Δημητρία Μαλαμίδου, και ο Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Δημήτριος Δαμάσκος, θα παρουσιάσουν τα ευρήματα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού για το έργο τους.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Άρης Μεντίζης. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω του καναλιού στο YouTube του Δήμου Παγγαίου:

https://www.youtube.com/channel/UChc0oLYgs1xKE4ccjwAO1Cw και της σελίδας του Δήμου Παγγαίου στο fb:https://www.facebook.com/profile.php?id=100064795295713