CosmoClassical: Σε ρυθμούς… Kavala Tango Days. Μια ιδιαίτερη μουσική εμπειρία στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου»

«Tango Moments: Από το χθες στο σήμερα»: Δύο ενότητες με επιλεγμένα αριστουργήματα του ρεπερτορίου της Tango μουσικής από το TANGartO Quintet

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στις 21:00 στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» και στο πλαίσιο του 1ου Kavala Tango Days, μια συνεργασία του Festival Cosmopolis με το Kavalatino και άλλους φορείς της πόλης, τα 6 καλύτερα έργα του διεθνή διαγωνισμού σύνθεσης έργου tango μουσικής, θα παρουσιαστούν σε μία μαγική μουσικοχορευτική βραδιά.

Στο πρώτο μέρος, το TANGartO Quintet θα παρουσιάσει επιλεγμένα αριστουργήματα του ρεπερτορίου της Tango μουσικής. Πρόκειται για ένα μουσικό συγκρότημα που έχει συνδέσει το όνομά του µε την ερμηνεία και το αυθεντικό αίσθημα των αργεντίνικων Tangos. Με καλλιτεχνική πορεία από το 1996, επιλέγει τους χώρους που εμφανίζεται και πραγματοποιεί εντυπωσιακές παραστάσεις. Είναι ένα ευέλικτο σχήμα µε μεγάλη δυναμική και ευρύ ρεπερτόριο, που επιδιώκει να ερμηνεύει αυθεντικά έργα και όχι διασκευές.

Στο δεύτερο μέρος, η ορχήστρα πλαισιωμένη και από συνεργαζόμενους μουσικούς, θα ερμηνεύσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση τα 6 έργα του τελικού του Διαγωνισμού Σύνθεσης. Τα έργα αυτά θα αποδοθούν ελεύθερα χορευτικά από τα 3 ζευγάρια maestros που συμμετέχουν στα μαθήματα και στα shows της διοργάνωσης Kavala Tango Days.

Οι Sebastian Himenez (ΑR) με τη Joana Gomez (POR), o Gabriel Marino (AR) με τη Βάσια Θανοπούλου (GR) και οι Στέλιος Σταμπουλίδης (GR) με τη Δέσποινα Αμαραντίδου (GR) θα παρουσιάσουν ένα μικρό δείγμα από την χορευτική τους δεξιοτεχνία στο κοινό της πόλης. Στο τέλος της εκδήλωσης, η Καλλιτεχνική Επιτροπή θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες συνθέσεις και θα απονεμηθούν τα χρηματικά βραβεία (ύψους 750, 500 και 250 ευρώ), όπως και το βραβείο κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ.

*Προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση «Tango Moments: Από το χθες στο σήμερα» στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (καθημερινά από 08:00-20:00) και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» από τις 19:00.