CosmoClassical 2022: Αυλαία γεμάτη κίνηση και μουσική στην κατάμεστη αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης [φωτογραφίες]

Η Φωτεινή Μελετιάδου και ο Ντίνος Μάνος έδωσαν τη σκυτάλη στο πολυφωνικό σχήμα Τετραφωνική Ρίζα και στο πολυφωνικό σύνολο ΣυνΩΔΗπόροι, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ενότητα

Με δύο εξαιρετικές δράσεις το CosmoClassical έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον φετινό του κύκλο στη Μεγάλη Λέσχη το βράδυ της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου 2022.

Η τελευταία ημέρα δράσεων του Cosmoclassical ξεκίνησε με ένα ντουέτο βασισμένο στον αυτοσχεδιασμό και τη σύμπραξη σύγχρονου χορού και κοντραμπάσου, με τη Φωτεινή Μελετιάδου και τον Ντίνο Μάνο. Το περφόσμανς προσέγγιζε τη μη λεκτική επικοινωνία μεταξύ συντελεστών και κοινού.

Το ίδιο βράδυ ο Γιάννης Κανάκης στη διεύθυνση και στο πιάνο, μαζί με το πολυφωνικό σχήμα Τετραφωνική Ρίζα και το πολυφωνικό σύνολο ΣυνΩΔΗπόροι παρουσίασαν μία συναυλία με κύριο χαρακτηριστικό της την πολυφωνική απόδοση τραγουδιών, επεξεργασμένη από τον Γιάννη Κανάκη, για καθεμία από τις πολυφωνικές ομάδες, με γνώμονα τη διατήρηση του αρχικού ύφους του κάθε τραγουδιού.

Ιδωμένο μέσα από τον ηχητικό πλούτο που μπορεί να χαρίσει ένα ευέλικτο ολιγομελές σχήμα, όπως η Τετραφωνική Ρίζα, καθώς και τον φωνητικό όγκο του συνόλου ΣυνΩΔΗπόροι, οι ακροατές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την πληθώρα ηχοχρωμάτων που μπορούν να παραχθούν από τους δύο πολυφωνικούς συντελεστές.

Η αυλαία έπεσε στη γεμάτη από κόσμο εμβληματική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης και το ραντεβού για την επόμενη χρονιά του Φεστιβάλ σφραγίστηκε από το θερμό χειροκρότημα του κοινού.