Ο Ψαραντώνης στον Τσαλαπετεινό: Η μεγάλη ζήτηση φέρνει… δεύτερη συναυλία του μεγάλου Κρητικού στην Καβάλα!

Ο «γιος του Δία» θα εμφανιστεί στην Αστική Φάρμα της πλατείας Καραολή και το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου 2023

Από τη μέρα που έγινε γνωστό ότι ο Ψαραντώνης, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της κρητικής μουσικής παράδοσης, θα βρεθεί στην πόλη μας για μία και μοναδική συναυλία στην Αστική Φάρμα του Τσαλαπετεινού [διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ πατώντας εδώ], το ενδιαφέρον των Καβαλιωτών αλλά και των κατοίκων από τις γύρω περιοχές ήταν τεράστιο!

Η συναυλία του Ψαραντώνη έγινε σχεδόν αμέσως… Sold Out και ήδη, άρχισε να δημιουργείται και λίστα αναμονής με δεκάδες που θα ήθελαν να δουν και να ακούσουν από κοντά τον «γιο του Δία», αλλά δεν πρόλαβαν να κλείσουν τα εισιτήριά τους.

Έτσι, η διοίκηση του Τσαλαπετεινού, κατόπιν συνεννόησης με τους μουσικούς, αποφάσισε να προστεθεί και μία δεύτερη «έξτρα» συναυλία, αυτήν τη φορά όμως… μεσημεριάτικη!

Έτσι, ο Ψαραντώνης, μαζί με τα παιδιά του Γιώργη [λαούτο], Λάμπη [ούτι] και Νίκη [κρουστά] θα εμφανιστούν στην Αστική Φάρμα της πλατείας Καραολή στην Καβάλα και το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου 2023, στις 15:30.

Ο Ψαραντώνης κρατάει στα χέρια του το «Χρέος» του Μιχάλη Πρεπόνη

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του Ψαραντώνη στην Καβάλα συμπίπτει και με την κυκλοφορία του νέου δίσκου του Καβαλιώτη γιατρού και μουσικού Μιχάλη Πρεπόνη με τίτλο Χρέος. Σε αυτόν, ο μεγάλος Κρητικός ερμηνεύει τραγούδια του Πρεπόνη που βασίζονται στην «ακριβή» ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιώργου Σεφέρη, του Κ.Π. Καβάφη και σε μελοποιημένα εδάφια από την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη.

Το Χρέος του Μιχάλη Πρεπόνη θα διατίθεται για πρώτη φορά σε CD την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 στον Τσαλαπετεινό!