Η έκθεση «Η αρχαία Θάσος αλλιώς» ταξιδεύει στην Καβάλα

Τα 18 διοράματα πλαισιωμένα με playmobil, του Αναστάσιο Μπίλια, με τα οποία επιχειρείται η ακριβής απεικόνιση της αρχαίας πόλης του Λιμένα, θα παρουσιαστούν στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης – Είσοδος ελεύθερη

Στην Καβάλα ταξιδεύει η έκθεση με θέμα «Η αρχαία Θάσος αλλιώς». Θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης από τις 4 έως τις 12 Απριλίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 4 Απριλίου στις 19:00 στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης.
Πρόκειται για την παρουσίαση 18 διοραμάτων πλαισιωμένων με playmobil με τα οποία επιχειρείται η ακριβής απεικόνιση της αρχαίας πόλης του Λιμένα.

Κτίρια, Πύλες, Πύργοι, Ναΐσκοι, Ιερά, Τείχη όπου διαδραματίστηκαν, στους αρχαϊκούς μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους, σημαντικά γεγονότα που πλαισιώνουν όλη την ιστορία, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη, την Πόλη Κράτους των Θασίων.
Μικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες των Playmobil «συνθέτουν» εικόνες, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν ποικίλες μορφές της Πόλης.
Το Βουλευτήριο, η Σκηνή του Αρχαίου Θεάτρου, οι πύλες του Διός και της Ήρας, του Ερμή, της Θεάς με το άρμα, τα διοικητικά κτίρια, τα Προπύλαια, η αψίδα του Καρακάλλα είναι κάποια από τα διοράματα που δεσπόζουν στην έκθεση.

Έτσι αστικοποιούνται, με κατανοητό και ευφάνταστο τρόπο, όσα θέλει να αφηγηθεί η έκθεση και η Ιστορία δημιουργώντας ένα απολαυστικό ταξίδι στον χρόνο για μικρούς και για μεγάλους.

Τίτλος: «Η αρχαία Θάσος αλλιώς»
Σχεδιασμός – υλοποίηση – Επιμέλεια: Αναστάσιος Μπίλιας
Έκθεση: Μεγάλη Λέσχη
Διάρκεια 4 – 12 Απριλίου
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00
Είσοδος Ελεύθερη

Εγκαίνια
Τρίτη 4 Απριλίου
Ώρα: 19:00
Μεγάλη Λέσχη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: (6946506997)

Αρωγοί της εκδήλωσης
Δήμος Καβάλας –Δημοφέλεια Καβάλας -Επιμελητήριο Καβάλας
Θασιακή ‘Ένωση Καβάλας-Σωματείο Επιπλοξυλουργών Καβάλας.