Μια ποιητική βραδιά που θύμιζε έντονα θεατρικό δρώμενο!

Εξαιρετική η  ποιητική βραδιά αφιερωμένη στο έργο του Χρήστου Κεραμίδη ήταν αυτή της Τετάρτης, 15/3/2023, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Σε μια εκδήλωση – παρουσίαση του ποιητικού και πεζού έργου του που στήθηκε με δεξιοτεχνικό τρόπο, ώστε οι θεατές να αισθάνονται ότι παρακολουθούν ένα θεατρικό δρώμενο, βρεθήκαμε το απόγευμα της Τετάρτης , 15/3/2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»,  αυτήν που ήταν αφιερωμένη στο έργο του Χρήστου Κεραμίδη.

Η εκδήλωση είχε έντονα στοιχεία θεατρικότητας και διαδραστικότητας, με την εναλλαγή λόγου και απαγγελίας στίχων, τόσο από τον ίδιο τον δημιουργό, όσο και από τους συμμετέχοντες  που μίλησαν γι αυτόν και  για το έργο του διαχρονικά από την εμφάνισή του στα Γράμματα, το 1995, έως σήμερα. Σε τόνους και διάθεση εξομολογητική για το είναι γι αυτόν η Ποίηση και πόσο ζωοποιό δύναμη για την  απελευθέρωση των ονείρων την έγερση δυνατών συναισθημάτων, την αντιλαμβάνεται, μίλησε ο καβαλιώτης ποιητής.

Για τον τρόπο που χρησιμοποιεί τις λέξεις, όχι με πρόθεση να τις ιεροποιήσει, ούτε  και να συνθέσει έναν διδακτισμό, χρησιμοποιώντας πολύ συχνά ρήματα και μάλιστα στην προστακτική έγκλιση, ρήματα που αποτελούν τα σπερματοζωάρια που θα γονιμοποιήσουν τα ωάρια- ουσιαστικά, πολύ γλαφυρά υπογράμμισε ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Εκείνος που συνεπήρε το ακροατήριο, ακροβατώντας στη διαχρονία και σε ημερομηνίες, πρόσωπα και ιστορικά γεγονότα, άλλες φορές  χωρίς καμία σύνδεση με τον ποιητή και άλλες φορές σε συγκυριακή σύνδεση με τη διαδρομή του, ήταν ο Νίκος Καραγιαννακίδης, ο οποίος και μας αιφνιδίασε, ανακοινώνοντας στο τέλος της παρέμβασής του, ότι ήταν και η τελευταία συμμετοχή του σε παρουσιάσεις καβαλιωτών δημιουργών, αφήνοντας τόπο στους νεότερους. Στίχους του ποιητή  εξαιρετικά απήγγειλαν ο ηθοποιός  Δημήτριος Κοντός, ηθοποιός του ΚΘΒΕ και η  Έλενα – Λεάνδρα Στράντζα, θεολόγος – ηθοποιός.