Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων: Συγνώμη, αλλά είμαστε… κλειστά! «Πόρτα» σε σχολείο της Θεσσαλονίκης!

Αγανάκτηση από τον αρχαιολόγο Μιχάλη Λυχούνα, ο οποίος κάνει λόγο για «ερασιτεχνισμό ολκής» από το Υπουργείο Πολιτισμού που τον πληρώνουν οι Φίλιπποι - «Θέλεις χρόνια για να κάνεις κάποιον πελάτη και λίγα λεπτά για να τον χάσεις»!

Hεπταήμερη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων που καθιερώθηκε μετά την ένταξή του στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν, αφού σχολείο της Θεσσαλονίκης που ήθελε να επισκεφτεί τους Φιλίππους στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής τον ερχόμενο Ιούνιο, έφαγε… πόρτα!

Το γεγονός φέρνει στη δημοσιότητα ο αρχαιολόγος Μιχάλης Λυχούνας, σημειώνοντας πως αυτό είναι απαράδεκτο και «αδειάζοντας» το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο έβγαλε την απόφασή του για τις ώρες και μέρες λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων στα… τέλη Μαρτίου!

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανάρτησης Λυχούνα:

«Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με τους Φιλίππους, αλλά βρέθηκα μπροστά στην απογοήτευση σχολείου από τη Θεσσαλονίκη με δάσκαλο Καβαλιώτη και συγγενή μου που του είπαν, δυστυχώς ατυχήσατε, την μέρα που θέλετε να έρθετε τον Ιούνιο είμαστε κλειστά! (και με περισσό θράσος…. αλλάξτε μέρα!).

Έτσι και έμαθα το πρόβλημα… όταν το Yπουργείο της κυρίας Μενδώνη βγάζει αποφάσεις για τη λειτουργία χώρων στα τέλη Μαρτίου! Όταν δηλαδή οι φορείς του τουρισμού, αλλά και της εκπαίδευσης (αλλά και αρκετοί μεμονωμένοι ταξιδιώτες του Βορρά) έχουν αρχίσει να υλοποιούν το πρόγραμμα της χρονιάς… και σχεδόν έχουν κλείσει τον προγραμματισμό της επόμενης!

Ερασιτεχνισμός ολκής από το ΥΠΠΟΑ, που φέτος τον πληρώνουν οι Φίλιπποι!

Οι λόγοι για μια τέτοια απόφαση μπορεί να είναι πολλοί…. ο χειρισμός για τους Φιλίππους καταστροφικός, γιατί όπως λένε οι επαγγελματίες του τουρισμού… θέλεις χρόνια για να κάνεις κάποιον πελάτη, και λίγα λεπτά για να τον χάσεις»!