Καβάλα: Ο Αντώνης Κούφαλης «συνομιλεί» με τον Φιοντόρ Ντοστογιέβσκι. Μία σπάνια περφόρμανς στη Μεγάλη Λέσχη

Ένα «δώρο» της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καβάλας στο κοινό της πόλης με ελεύθερη είσοδο - Στον «ρόλο» του Μίσκιν ο ταλαντούχος Καβαλιώτης ηθοποιός Δημήτρης Μανδρινός

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στις 20:00, η εμβληματική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης θα φιλοξενήσει ένα «ακριβό» πολιτιστικό γεγονός, με τον γενικό τίτλο «Ντοστογιέβσκι/Ο ΗΛΙΘΙΟΣ/Διάλογος με τον Αντώνη Κούφαλη».

Πρόκειται για μία ιδιότυπη περφόρμανς, ένα «δώρο» της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών στο κοινό της Καβάλας, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών που συνδέονται με την πόλη και το Ίδρυμα, μία πρωτότυπη «σύνθεση τεχνών» με άξονα το συγκλονιστικό έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέβσκι Ο Ηλίθιος, όπως μεταφράστηκα και διασκευάστηκε για τη θεατρική σκηνή από τους αδελφούς Κούφαλη για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο ηθοποιός Δημήτρης Μανδρινός

Ένας από τους πλέον ταλαντούχους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, ο Καβαλιώτης Δημήτρης Μανδρινός, θα μπει στο πνεύμα του ήρωα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, του Πρίγκιπα Μίσκιν.

Χανς Χολμπάιν ο Νεώτερος, «Το σώμα του νεκρού Χριστού στον τάφο», Kunstmuseum, Βασιλεία, Ελβετία

ΟΑντώνης Κουφαλης ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του Ντοστογιέβσκι. Στέκεται στον πίνακα του Χολμπάιν στο Μουσείο της Βασιλείας και προσπαθεί να ακούσει τους σπασμούς του συγγραφέα. Ο Κωνσταντίνος Κούφαλης ανατρέχει στον μεγάλο Αργεντινό φιλόσοφο Χόρχε Λουίς Μπόρχες για να βρει την αρχή της «μεγαλύτερης ιστορίας του κόσμου». Ένας ηθοποιός, ο Δημήτρης Μανδρινός, παίρνει τα λόγια του συγγραφέα και γίνεται Πρίγκιπας Μίσκιν. Μια μαθηματικός, η Κύρα Λαζάρου, αποκαλύπτει σπάνιες ξυλογραφίες από τον θρυλικό Ηλίθιο. Και ο Βασίλης Αναστασιάδης επιχειρεί να φωτίσει τους δημιουργούς αυτής της βραδιάς στη φιλόξενη αίθουσα. Oλα τα άλλα… επί τόπου!

Info

Φιοντόρ Ντοστογιέβσκι
O ΗΛΙΘΙΟΣ
Διάλογος με τον Αντώνη Κούφαλη
Περφόρμανς
Δευτέρα 24 Απριλίου 2023
Μεγάλη Λέσχη Καβάλας
Ώρα έναρξης: 20:00
Είσοδος ελεύθερη

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30