Cosmopolis 2023: Η Σοφία Νεοχωρίτου συμπράττει με κορυφαίους Τούρκους μουσικούς

Η Καβαλιώτισσα ερμηνεύτρια θα «συναντήσει» το Istanbul Ensemble για μία συναυλία στην πλατεία Μεχμέτ Αλή

Με το καλοκαίρι να είναι «προ των πυλών», σιγά σιγά αρχίζουν να ανακοινώνονται κάποιες από τις εκδηλώσεις του Cosmopolis Festival 2023, μέσα από τον επίσημο ιστότοπο της διοργάνωσης και τα «κανάλια» της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Έτσι, μετά την ανακοίνωση της εμφάνισης της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στην πλατεία Μεχμέτ Αλή την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 [διαβάστε περισσότερα εδώ], ανακοινώθηκε μία ακόμη συναυλία που θα λάβει χώρα δύο μέρες μετά, στον ίδιο χώρο.

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023, η «δικιά μας» Σοφία Νεοχωρίτου θα παρουσιάσει μία μοναδική σύμπραξη με το μουσικό σύνολο Istanbul Ensemble, σε μια ξεχωριστή συναυλία σε ρυθμούς της Μεσογείου.

Οι καλλιτέχνες θα παρασύρουν το κοινό σε ένα ταξίδι πλούσιας πολιτιστικής έκφρασης με μέσο τους την μουσική. Εξερευνώντας τους ηχητικούς κόσμους των παραδόσεων των δύο λαών (Ελλάδας και Τουρκίας), θα παντρέψουν έντεχνα στοιχεία της μουσικής από Ανατολή και Δύση και θα κινηθούν ανάμεσα σε διαφορετικά μουσικά στυλ με περίτεχνο τρόπο.

Μια πραγματικά συναρπαστική και σαγηνευτική πολιτιστική ιστορία που θα εντυπωσιάσει, μεταφέροντας το κοινό σε έναν μαγικό κόσμο πλούσιας ιστορίας και πολιτισμού.

Οι Istanbul Ensemle δημιουργήθηκαν το 2010 ως εξαμελή μπάντα, αποτελούμενη από τους μουσικούς Şükrü Kabacı, Ismail Karaşin, Murat Süngü, Caner Altınbaş, Ahmet Izgi. Η Σοφία Νεοχωρίτου συμπεριλήφθηκε αργότερα ως σολίστ.