Δημοτικό Ωδείο Καβάλας: 85 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς «κλείνονται» μέσα σε 21 λεπτά [βίντεο]

Το ντοκιμαντέρ για τα 85 χρόνια του ΔΩΚ-Η μουσική παρακαταθήκη του Ωδείου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα: Φωτογραφίες-ντοκουμέντα και οι άνθρωποι που άφησαν το στίγμα τους στο ΔΩΚ

Έτος 1938. Ο μουσικός πολιτισμός της Καβάλας αποκτάει τη δική του «σφραγίδα» και συνάμα «εγκιβωτίζει» ήχους και μουσικές από τη Μικρά Ασία, την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, αλλά και τη Δύση, μέχρι την κατάνυξη της Βυζαντινής μουσικής, ψηφίδες και θραύσματα πολιτισμού που βρίσκουν τον χώρο τους, ενώ παράλληλα η Καβάλα αρχίζει και παράγει μουσικούς και μουσική, μέσα από το εκπαιδευτικό «εργοστάσιο» του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

Φέτος συμπληρώνονται 85 χρόνια από την ίδρυσή του και η μουσική παρακαταθήκη του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας παρουσιάζεται σε ένα καλοστημένο ντοκιμαντέρ. 21 λεπτά και κάτι με ντοκουμέντα από τη βαριά κληρονομιά του Ωδείου, με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που το υπηρέτησαν, με τους μαθητές που διέπρεψαν, αλλά και με τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετώπισε, από το στεγαστικό μέχρι τις οικονομικές.

«Φεστιβάλ Παπαϊωάννου», συναυλίες, σεμινάρια, εκπαιδευτικές δράσεις, μουσική επένδυση παραστάσεων, μια παρακαταθήκη που κάνει το Ωδείο να μη γερνάει ποτέ, παρά τα 85 του χρόνια και να διευθύνει με την μπαγκέτα του το πολιτιστικό «γίγνεσθαι» πολύ πέρα από την Καβάλα.

info

  • Δημοσιογραφική επιμέλεια-Παρουσίαση: Κατερίνα Κακιλή
  • Σκηνοθετική επιμέλεια-Λήψεις-Μοντάζ: Γιάννης Τεκερίδης-Microfilming.gr

Δείτε το ντοκιμαντέρ για τα 85 χρόνια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας