Ζήσης Α. Βαπορίδης: Δήμος Καβάλας και Θρακική Εστία τιμούν έναν σύγχρονο ευεργέτη της πόλης

Ελευθέρια 2023: Η πόλις ευγνωμονούσα τιμά έναν άνθρωπο που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει πολλά στον τόπο του

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Νομού Καβάλας Νίκος Τσουμπάκης πρόκειται να βραβεύσουν τον συνταξιούχο φαρμακοποιό, συγγραφέα, συλλέκτη και ιστορικό ερευνητή Ζήση Α. Βαπορίδη.

Η εκδήλωση, ενταγμένη στο πλαίσιο των «Ελευθερίων» 2023, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 20:30, στην αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης.

Ο «αειθαλής» –αισίως 90 ετών σήμερα– Ζήσης Α. Βαπορίδης δώρισε πρόσφατα στον Δήμο Καβάλας μία σπουδαία συλλογή σπάνιων αρχαίων και παλαιών νομισμάτων που χρονολογούνται από το 350 π.Χ. έως και το 700 μ.Χ., μια συλλογή που ο ίδιος «έχτιζε» από το 1973 [διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ πατώντας εδώ], ενώ υπήρξε και ιδρυτικό μέλος της Θρακικής Εστίας Νομού Καβάλας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Βαπορίδης έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη συγγραφή ενός τετράτομου έργου, έκτασης 2.500 και πλέον σελίδων, με την Ιστορία της Καβάλας από την αρχαιότητα μέχρι και το τα μέσα της δεκαετίας του 1970, έργο το οποίο πρόκειται να εκδοθεί εντός των επόμενων μηνών, περιλαμβάνοντας πολύτιμα ιστορικά τεκμήρια [έγγραφα, φωτογραφίες, αποκόμματα Τύπου κ.ά.], τα οποία για πρώτη φορά θα δούνε το «φως» της δημοσιότητας!

Την εκδήλωση βράβευσης του Ζήση Α. Βαπορίδη θα προλογίσει ο Αλέξης Γούλας.