66ο Φεστιβάλ Φιλίππων: Μια ώριμη παράσταση από το εφηβικό εργαστήριο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

«Angerland ή τελευταίοι κάτοικοι ενός παλιού κόσμου»: Μια παράσταση που μάς συστήνει τους αόρατους ήρωες που έχουν συνηθίσει να ζουν στο μεταίχμιο και για πρώτη φορά αποφασίζουν να γίνουν λίγο περισσότερο ορατοί

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων, παρουσιάζει την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 στις 21:15 και στις 22:30 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας την παράσταση του εφηβικού εργαστηρίου του «Angerland ή τελευταίοι κάτοικοι ενός παλιού κόσμου».

Η «ταυτότητα» της παράστασης

Ιούλιος 2023. Παραμονή της ημέρας που θα αλλάξει τον κόσμο. Ένας μεγάλος μετεωρίτης πλησιάζει τη γη και όταν τη συναντήσει τίποτα δε θα είναι το ίδιο. Οι άνθρωποι βρίσκονται σε αναβρασμό: κρίσεις πανικού, ψυχοσωματικά, βίαια ξεσπάσματα, θυμός. Μια παρέα εφήβων αποφασίζει να περάσει την τελευταία μέρα της γης μαζί και να ξορκίσει ό,τι τη φοβίζει.

Αόρατοι για τους περισσότερους που έχουν εδώ και χρόνια μεγαλύτερα προβλήματα να λύσουν, δίνουν το συνηθισμένο τους ραντεβού στην αυλή -σε μια μέρα που δεν μοιάζει με καμία άλλη- για να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί το τέλος.

Η παράσταση-παρουσίαση του εφηβικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ μάς συστήνει αυτούς τους αόρατους ήρωες που έχουν συνηθίσει να ζουν στο μεταίχμιο και που για πρώτη φορά αποφασίζουν να γίνουν λίγο περισσότερο ορατοί, αφήνοντας οριστικά πίσω τους όλα όσα τους πληγώνουν.

Info

  • Κείμενο και Σκηνοθεσία: Εύα Oικονόμου-Βαμβακά, Μαρίνα Τσελεπή
  • Φωτισμοί και σκηνικό περιβάλλον: Βασίλης Αποστολάτος
  • Κινησιολογική Επιμέλεια: Φωτεινή Μελετιάδου
  • Βοηθός σκηνοθετριών: Λιλή Νταλανίκα
  • Παίζουν οι έφηβοι του Εφηβικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας
  • Συμμετέχουν οι Pink Salamanders

Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο μετά την έναρξη της παράστασης. Είσοδος ελεύθερη (με δελτία εισόδου) για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, ο κάθε θεατής θα μπορεί να πάρει έως 3 δελτία εισόδου και η διανομή τους θα γίνεται στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου (10:00-14:00 και 18:00-21:00).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510 220876-7 (10:00-14:00)