Η Καβάλα και το CosmoLights στο μεγαλύτερο event video mapping στον κόσμο

Το CosmoLights συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό iMapp Bucharest-Winners League διεκδικώντας το πρώτο βραβείο για το 2023 σε μια 12ωρη γιορτή του φωτός

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023, το iMapp Βουκουρέστι μετατρέπει την πόλη σε παγκόσμια πρωτεύουσα του φωτός! Ο διεθνής διαγωνισμός iMapp Bucharest-Winners League, το μεγαλύτερο event video mapping παγκοσμίως και το σημαντικότερο New Media Art project στη Ρουμανία, που διοργανώνει ο Δήμος Βουκουρεστίου μέσω της CREART, επαναφέρει το θέαμα των εικαστικών και της τεχνολογίας στην πρόσοψη του Παλατιού της Βουλής, με τη συμμετοχή και της Καβάλας και του CosmoLights Projection Mapping.

Οι διοργανωτές προσκαλούν τον κόσμο σε αυτό το… φωτεινό event και να θαυμάσουν παράλληλα τα τρισδιάστατα έργα μερικών από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές ομάδες στον κόσμο, νικητές των φεστιβάλ συνεργατών του iMapp Βουκουρεστίου:

  • French Toastmaster Video Mapping Festival (Γαλλία)
  • Genius Loci Weimar (Γερμανία)
  • CosmoLights Projection Mapping (Ελλάδα)
  • Zsolnay Fényfesztivál/Zsolnay Light Festival (Ουγγαρία)
  • 1minute Projection Mapping (Ιαπωνία)

Το θέμα του διαγωνισμού (Contrasts) θα αναπτυχθεί δημιουργικά και καινοτόμα από τους καλλιτέχνες και η κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από σημαντικούς διεθνείς ειδικούς της AV θα αποφασίσει για τον νικητή του βραβείου για το 2023.

Για 12 ώρες, η ατμόσφαιρα θα γεμίσει από:

  • DJ sets και live συναυλίες
  • Street Food
  • Σαγηνευτικές δραστηριότητες και καλλιτεχνικές δράσεις

Σημειώνεται ότι μέλος της ILO-@TAG, iMapp Bucharestt κέρδισε βραβείο το 2020 στα AV Awards στο Λονδίνο, τον πιο διάσημο παγκόσμιο διαγωνισμό στον τομέα των οπτικοακουστικών, στην κατηγορία “AV in Action”.

Επιπλέον, ως μέρος της εκστρατείας αλληλεγγύης για την ειρήνη που ξεκίνησε η Borealis-Φεστιβάλ φωτός (ΗΠΑ) και Maxin10sity (Ουγγαρία), παράλληλα με τη συμμετοχή 35 καλλιτεχνών και προβάλλονται σε 75 πόλεις παγκοσμίως, ο διαγωνισμός κέρδισε ένα βραβείο Telly το 2023. Από το 2019 το iMapp Βουκουρέστι εξελίχθηκε σε Winners League, συνδέοντας την παγκόσμια σκηνή Projection Mapping.

Διοργανωτές: Δήμος Βουκουρεστίου, μέσω της CREART-Κέντρο Δημιουργίας, Τέχνης και Παράδοσης.

Με την υποστήριξη της Βουλής της Ρουμανίας-Βουλή των Αντιπροσώπων.