Ο «δικός μας» Κώστας Καρακίτσος εκπροσωπεί τη Σύγχρονη Ελληνική Κεραμική στη Γαλλία [φωτογραφίες]

Ο Καβαλιώτης κεραμίστας ανάμεσα σε 21 σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες που πλαισιώνουν την Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Κεραμικής στην πόλη Biot

Έκθεση Ελλήνων αλλά και Γάλλων κεραμιστών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κεραμικής «Autour de la Terre II» της πόλης του Biot της Γαλλίας πραγματοποιείται από τις 7 Ιουλίου έως και τις 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Μαζί με σημαντικούς Έλληνες Κεραμίστες, στην Ελληνονογαλλική ομαδική έκθεση συμμετέχει και ο Καβαλιώτης κεραμίστας Κώστας Καρακίτσος.

Η Ομάδα Κεραμέων Ίχνη προσκλήθηκε από το Δήμο του Biot να αναλάβει την οργάνωση μιας έκθεσης Σύγχρονης Ελληνικής Κεραμικής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κεραμικής «Autour de la Terre» που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά. Η πόλη του Biot είναι ξακουστή από τον 15ο αιώνα μ.Χ. ως «Πατρίδα των Πιθαριών» και φέτος οι διοργανωτές αποφάσισαν να γίνει διεθνής και επέλεξαν ως πρώτη τιμώμενη χώρα την Ελλάδα, μια χώρα με μακρά ιστορία στη κεραμική.

Παράλληλα με την έκθεση της Σύγχρονης Ελληνικής Κεραμικής θα λειτουργήσει σε ξεχωριστό εκθεσιακό χώρο έκθεση Γάλλων κεραμιστών με θέμα την Ελλάδα.

Στην Έκθεση λαμβάνουν μέρος 21 Έλληνες κεραμίστες με δύο έργα μικρών διαστάσεων ο καθένας και θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο “Espace Hedberg Torum”.

Ο «δικός μας» Κώστας Καρακίτσος συμμετέχει στην Έκθεση με το έργο του που τιτλοφορείται «Ζευγάρι»:

Οι συμμετέχοντες κεραμίστες είναι:

Vasilios Anastasopoulos, George Vavatsis, Margarita Ekklisiarchou, Maro Theodorou, Carmela Iatropoulou, Kostas Karakitsos, Maro Kerasioti, Haroula Koropouli, Iosifina Kosma, Vasso Kyriaki, Marilena Livieratou, Chrysanthe Libereou, Dora Morfi, Kyriaki Moustaki, Vassilis Papaioannou, Aggeliki Politi, George Pontikis, Nikos Sklaveniths, Dimitra Stavrou, Ηλίας Χριστόπουλος, Theodora Chorafas.