Γλυκερία-Μελίνα Ασλανίδου: Δυο αέρινες φωνές στον «έναστρο» μουσικό ουρανό του Ακοντίσματος [φωτογραφίες]

Μια κορυφαία μουσική συνάντηση επί σκηνής και μια ονειρική βραδιά από δύο μοναδικές ερμηνεύτριες

Δύο σπουδαίες και χαρισματικές ερμηνεύτριες του ελληνικού πενταγράμμου, η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου, βρέθηκαν μαζί στη σκηνή του Ακοντίσματος στη Νέα Καρβάλη της Καβάλας, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.

Η Γλυκερία, η τόσο σημαντική αυτή ερμηνεύτρια με αξιοσημείωτη πορεία και εκτός συνόρων, θεωρείται από πολλούς η πιο γνήσια λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της και έχει κερδίσει επάξια σε Ελλάδα και εξωτερικό τον χαρακτηρισμό «η φωνή της Ελλάδας». Παραμένει για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες στην πρώτη γραμμή, με το κοινό του Ακοντίσματος να την αποθεώνει σε κάθε της ερμηνεία.

Η Μελίνα Ασλανίδου είναι μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ερμηνεύτριες του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού. Η μοναδική χροιά της φωνής της μαγεύει το κοινό και τα τραγούδια που έχει τραγουδήσει έχουν αγαπηθεί και τραγουδηθεί από τον κόσμο, ενώ τα περισσότερα από αυτά αποτελούν πραγματικά διαχρονικά διαμάντια του σύγχρονου ρεπερτορίου. Η δε σκηνική της παρουσία και η επικοινωνία της με τον κόσμο ήταν δύο συστατικά που έδωσαν έναν ιδιαίτερο παλμό στο θεατράκι του Ακοντίσματος.

Μια ακόμη ανεπανάληπτη βραδιά στο Ακόντισμα, που θα αργήσουν να ξεχάσουν όσοι βρέθηκαν για να ακούσουν τις δύο μοναδικές ερμηνεύτριες, πλαισιωμένες από πολυμελή ορχήστρα, αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς οι οποίοι συμπλήρωσαν τον… έναστρο μουσικό ουρανό.

*Φωτογραφίες: Alex Cokka