Από τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων, «στα αστέρια»: Μουσική εκδήλωση κάτω από την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού

Από τον Bach ως την Edith Piaf και από τον Massenet ως τον Χατζιδάκι: «Έναστρες» μουσικές διαδρομές από τη σοπράνο, Όλγα Μπαλωμένου και τον πιανίστα, Πάρη Τσίρτση

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 στις 21:00 το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας γιορτάζει την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού! Στην Βασιλική Α’ του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων, η σοπράνο, Όλγα Μπαλωμένου και ο πιανίστας, Πάρης Τσίρτσης θα παρουσιάσουν το project “Ad Astra“, μια συναυλία νεοκλασσικής-ηλεκτρονικής μουσικής για φωνή και πλήκτρα.

Από τον Bach ως την Edith Piaf και από τον Massenet ως τον Χατζιδάκι, μερικά από τα πιο όμορφα κομμάτια του παγκόσμιου μουσικού ρεπερτορίου διασκευάζονται και ενορχηστρώνονται σε ένα ρηξικέλευθο ηχητικό τοπίο, όπου το άκουσμα του πιάνου συνδυάζεται, συνυπάρχει και συναλλάσσεται με τον ηλεκτρονικό ήχο του synthesizer, σε μια παράσταση που επιχειρεί να θέσει νέα όρια στους μουσικούς διαλόγους.

Συντελεστές της εκδήλωσης είναι:

  • ο Πάρης Τσίρτσης: Ενορχήστρωση, πλήκτρα, synthesizer
  • η Όλγα Μπαλωμένου: Σοπράνο σε έργα των Erik Satie, Μάνου Χατζιδάκι, Πάρη Τσίρτση και jazz standards

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού «Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.