Γιάννης Τρυφωνόπουλος: Από το ασυνείδητο στο συνειδητό, μια φωτογραφία δρόμος

Ο εικαστικός φωτογράφος, έχοντας ως βάση την Καβάλα, παρουσιάζει στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο την ατομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: "What Lies Beneath"

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2023, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου και το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, παρουσιάζει στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο την ατομική έκθεση φωτογραφίας του εικαστικού φωτογράφου, Γιάννη Τρυφωνόπουλου, έχοντας ως βάση την Καβάλα, με τίτλο: “What Lies Beneath“.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19:30.

Διάρκεια έκθεσης: 9/9-16/9/2023
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 09:00-14:00

“What Lies Beneath”
Γιάννης Τρυφωνόπουλος
«…Οι νοητικές διεργασίες είναι, ως επί το πλείστoν, ασυνείδητες. Το συνειδητό είναι μόνο η κορυφή ενός παγόβουνου, ένα μικρό νησί της συνείδησης στον απέραντο ωκεανό του ασυνείδητου».

Σίγκμουντ Φρόιντ

Σύμφωνα με τον Φρόιντ, το ασυνείδητο είναι ένας απέραντος ανεξερεύνητος χώρος όπου βρίσκονται όλα τα τραύματα, οι απωθημένες σκέψεις και οι παρορμήσεις μας.

Αυτή η σειρά είναι μια προσπάθεια να οπτικοποιηθούν όλες εκείνες οι σκέψεις, οι παρορμήσεις, οι φόβοι, οι ανασφάλειες και τα άγχη, που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια, μέσα στο ασυνείδητο. Συναισθηματικά τραύματα της παιδικής ηλικίας που κουβαλάμε μαζί μας στην ενήλικη ζωή και επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας σήμερα.