Δήμος Καβάλας: Ιδρύει το Ελληνικό Κέντρο Βραχογραφίας

Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου παροχής υπηρεσιών με τον τίτλο «Υποστηρικτικές υπηρεσίες για τη δημιουργία Ελληνικού Κέντρου Βραχογραφίας» από τον Δήμαρχο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Βιντεορυθμός ΑΕ Επιχειρήσεις Ήχου & Εικόνας», Γιώργος Ντούζας, συνυπέγραψαν τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών με τον τίτλο «Υποστηρικτικές υπηρεσίες για τη δημιουργία ».

Περιγραφή του Έργου
Παροχή υποστηρικτών υπηρεσιών για τη δημιουργία Ελληνικού Κέντρου Βραχογραφίας με σκοπό την έρευνα, τεκμηρίωση και προβολή της βραχογραφικής κληρονομιάς του ελλαδικού χώρου και της περιοχής της Καβάλας ειδικότερα.

  • Προϋπολογισμός: 25.480,00 €
  • Διάρκεια εκτέλεσης: 4 μήνες

Συνάντηση Μουριάδη – Μενδώνη στο Υπουργείο Πολιτισμού

Την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Αθήνα με την Υπουργό Πολιτισμού, υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης για την κατασκευή Κέντρου Βραχογραφίας στην περιοχή της ΔΕ Φιλίππων, αποσπώντας τη θετική απάντηση της κ. Μενδώνη.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καβάλας, του Υπουργείου Πολιτισμού και ενός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, για την προστασία των βραχογραφιών από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

(Δελτίο Τύπου)