Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας: Εισαγωγικό σεμινάριο για νέες και νέους φωτογράφους

Το σεμινάριο καθιερώθηκε το 1986, απευθύνεται σε άτομα που έχουν λίγη ή καθόλου εμπειρία και υλοποιείται από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο κάθε έτους

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας διοργανώνει και φέτος εισαγωγικό σεμινάριο Φωτογραφίας για νέες και νέους φωτογράφους.

Το σεμινάριο καθιερώθηκε το 1986, απευθύνεται σε άτομα που έχουν λίγη ή καθόλου εμπειρία και υλοποιείται από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο κάθε έτους. Τη σχεδίαση και την υλοποίηση αναλαμβάνουν εθελοντικά μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου και καλεσμένοι φωτογράφοι.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 19:00-21:00 στο πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας (Ιουστινιανού 3) στη χερσόνησο της Παναγίας. Κάθε 2η Κυριακή πραγματοποιούνται προαιρετικές οργανωμένες εξορμήσεις με στόχο την πρακτική εξάσκηση.

Μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα θα παρακολουθήσετε μαθήματα για την εξοικείωση με τον εξοπλισμό και τη λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών, αλλά και με καλλιτεχνικές δημιουργικές πρακτικές.

Παράλληλα θα εισαχθείτε στην ιστορία της φωτογραφίας και το καλλιτεχνικό έργων πολλών αναγνωρισμένων φωτογράφων. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει ομαδικές εξωτερικές φωτογραφίσεις, φωτογραφικές ασκήσεις, κριτικό σχολιασμό των φωτογραφιών σας και επισκέψεις σε εκθέσεις και παρουσιάσεις καλεσμένων φωτογράφων.

Το σεμινάριο καταλήγει σε μια 10ήμερη έκθεση φωτογραφίας στην Καβάλα. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης και οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν ως τακτικά μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας.

Το κόστος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι 100€ (φοιτητές 80€) και καταβάλλεται εφάπαξ έως και το δεύτερο μάθημα. Οι εισηγητές διδάσκουν αμισθί και τα δίδακτρα του σεμιναρίου χρησιμοποιούνται από τον Φωτογραφικό Όμιλο για τις ετήσιες δράσεις του.

Για τυχόν απορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα  τηλέφωνα 6977469909 (Ηλίας Κουμουλίδης) και 6932563565 (Σώτη Τυρολόγου), με μήνυμα στη σελίδα του Ομίλου στο facebook.com/kavalaphotoclub ή με email στο [email protected].

Εδώ, https://bit.ly/33ο_seminario μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση παρακολούθησης του 33ου ετήσιου σεμιναρίου φωτογραφίας του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλα.