Λυδία Φωτοπούλου: Η Καβαλιώτισσα ιέρεια του Θεάτρου «έλαμψε» στο Ηρώδειο μαζί με τον «ερωτικό» Κραουνάκη [βίντεο-φωτογραφίες]

Για άλλη μια φορά η «δικιά μας» Λυδία έκλεψε τις εντυπώσεις με τη μοναδική της παρουσία...

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου φιλοξένησε στο φετινό του πρόγραμμα μια εξαιρετικά συναισθηματική συναυλία, όπου ο αγαπημένος συνθέτης και ερμηνευτής Σταμάτης Κραουνάκης ανέδειξε τον ερωτικό χαρακτήρα της μουσικής του, δημιουργώντας μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη συναισθηματική ατμόσφαιρα, μια μουσική απόλαυση για τον κόσμο που έσπευσε τον περασμένο Αύγουστο να κατακλύσει τον επιβλητικό χώρο του Μικρού Θεάτρου της Επιδαύρου.

Η συναυλία με τίτλο Έρως ανίκατε μάχαν – Ο ερωτικός Κραουνάκης παρέσυρε το κοινό σε μια μοναδική εμπειρία, συνδυάζοντας τη μαγεία του μουσικού ταλέντου του συνθέτη, με την επικοινωνία και την αληθινή σύνδεση με το κοινό που επιδίωξε και ο ίδιος.

«Ειδική καλεσμένη» ήταν η Λυδία Φωτοπούλου, η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός που κατάγεται από την Καβάλα, κάτι το οποίο δεν σταματά ποτέ να αναφέρει σε όλες τις συνεντεύξεις της. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η κ. Φωτοπούλου περνάει όλα της τα καλοκαίρια στο Παληό, όπου έχει και σπίτι.

Η επιτυχία της πρώτης εκείνης βραδιάς του Αυγούστου ήταν τέτοια, ώστε το Φεστιβάλ αποφάσισε για μία επανάληψη. Το βράδυ της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου 2023, το Ηρώδειο «γέμισε» ασφυκτικά για να παρακολουθήσει τη δίωρη μουσική παράσταση του Κραουνάκη που είχε ως κύριο θέμα την αγάπη και τον «Έρωτα».

Από την Αντιγόνη του Σοφοκλή, στους στίχους του Διονύσιου Σολωμού, από τη Λένα Κιτσοπούλου στη Λίνα Νικολακοπούλου, στη Μοσχολιού και τον Μάνο Ελευθερίου, αλλά πάντα με κορμό τις συνθέσεις του Σταμάτη Κραουνάκη…

Έκπληξη της βραδιάς, για άλλη μία φορά, ήταν η «δικιά μας» Λυδία Φωτοπούλου. Η Καβαλιώτισσα «ιέρεια του Θεάτρου» ανέβηκε στη σκηνή και καθήλωσε το κοινό με την αποστομωτική της ερμηνεία στους στίχους της Λένας Κιτσοπούλου «Είν’ η αγάπη φονικό». Στίχους που ενσωματώθηκαν στο κείμενο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη σε μια Γκόλφω που το 2013 είχε ανεβάσει το Εθνικό Θέατρο.

Αγάπη είναι ν’ αγαπάς όποια πληγή σ’ ανοίγει
Αγάπη είναι η μοναξιά που πρέπει στον καθένα
Αγάπη είναι να κοιτάς την πόρτα ολοένα
Αγάπη είναι να μιλάς στα φύλλα και στα δέντρα,
στις πέτρες, στα τριαντάφυλλα, στους τοίχους, στα ταβάνια…

Δείτε φωτογραφίες από τη μουσική παράσταση Κραουνάκη στο Ηρώδειο με τη συμμετοχή της Λυδίας Φωτοπούλου