ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: Έρχεται ένας χειμώνας γεμάτος Θέατρο [πρόγραμμα παραστάσεων]

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της Α’ καλλιτεχνικής περιόδου (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2023): Τέσσερις παραστάσεις, μια συναυλία και ένα εφηβικό εργαστήριο «ανεβαίνουν» στο Αντιγόνη Βαλάκου

Το Πρόγραμμα της Α΄ καλλιτεχνικής περιόδου (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2023) του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου 2023, από την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Το πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασαν ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Σωκράτης Μποζούδης και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά περιλαμβάνει παραστάσεις τεσσάρων έργων, μία συναυλία και μία παράλληλη δράση-εφηβικό εργαστήριο που στοχεύουν στην ανάπτυξη και διεύρυνση της κοινωνικής και πολιτιστικής διάστασης του ΔΗΠΕΘΕ στην πόλη της Καβάλας.

Ο κ. Μποζούδης ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλητών έκανε λόγο για μια νέα και ολοκληρωμένη περίοδο για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με πολλές παραστάσεις. Εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του, μετά το 2019, για την φιλοξενία της παιδικής σκηνής με το έργο «Συρανό» βασισμένο στο κλασικό έργο του Έντμοντ Ροστάν Συρανό Ντε Μπερζεράκ, επισημαίνοντας, εν προκειμένω: «Με τον τρόπο αυτό θα ικανοποιήσουμε και τους μικρούς φίλους που αγαπούν το θέατρο και τους γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά κάτι το αξιόλογο, το οποίο πάντα το ΔΗΠΕΘΕ παρουσιάζει». Στο ίδιο πλαίσιο μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τις δύο μετακλητές παραστάσεις στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, «Τάο» σε σκηνοθεσία Γιώργου Καφετζόπουλου και «Η Αρκούδα» του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Νίκου Καρδώνη, την επανάληψη του ιδιαιτέρως επιτυχημένου Βιωματικού Εφηβικού Εργαστηρίου “What If vol.2“, την πραγματοποίηση της αναβληθείσας συναυλίας «Άσε το φως ανοιχτό» με τον Φώτη Σιώτα που θα πραγματοποιηθεί στο απόλυτο σκοτάδι για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς και την παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας «Η πιο σωστή απόφαση» της Εύας Οικονόμου-Βαμβακά.

Η κ. Οικονόμου-Βαμβακά, με τη σειρά της, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το πλήρες πρόγραμμα της τρέχουσας καλλιτεχνικής περιόδου, τονίζοντας παράλληλα και τη μεγάλη της χαρά για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συνόλου των παραγωγών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Νιώθω πολύ τυχερή για τους ανθρώπους που δουλεύουν στο ΔΗΠΕΘΕ, τόσο για τους μόνιμους όσο και για όσους δημιουργούν τις συγκεκριμένες παραγωγές. Πιστεύω ότι είμαστε μια πολύ ωραία ομάδα και αυτό αποτελεί την πρώτη ύλη για να κάνουμε κάτι ξεχωριστό».

Στη συνέχεια προχώρησε σε αναλυτική παρουσίαση όλων των παραστάσεων, τόσο των μετακλητών όσο και της παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ, της συναυλίας και του εφηβικού εργαστηρίου και έδωσε τον λόγο στη σκηνοθέτη της παιδικής παράστασης «Συρανό», Ελένη Βλάχου και στους συντελεστές της Δημήτρη Γαλανάκη, Χαρά Λιόλιου, Αναστασία Μιροσνιτσένκο και Ντίνο Παραγεωργίου, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις και την αγαστή συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας κάνοντας, ο καθένας με τη σειρά του, λόγο για μια παράσταση καλού ποιοτικού θεάτρου για παιδιά, που αξίζει, όμως, να παρακολουθήσουν και οι μεγάλοι.

Αμέσως μετά δόθηκε ο λόγος στη σκηνοθέτη της παράστασης «Τάο», Δανάη Σπηλιώτη και στον συντελεστή της παράστασης «Η Αρκούδα», Γιάννη Δενδρινό, οι οποίοι μίλησαν εξ΄ αποστάσεως, τονίζοντας ,όμως, το πόσο κοντά νιώθουν στο καλλιτεχνικό έργο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, με αναφορές στην πολυετή προσφορά του στα καλλιτεχνικά δρώμενα και στο έργο που επιτελεί όλο το στελεχιακό δυναμικό, οι Διοικήσεις και οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές όλα αυτά τα χρόνια.