ΤΑΟ στην Καβάλα: Μια επιπλέον παράσταση για το έργο του Γιώργου Καφετζόπουλου [βίντεο-φωτογραφίες]

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ανακοίνωσε μια έξτρα σαββατιάτικη απογευματινή στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου για την «άγρια κωμωδία με στιγμές που παγώνουν το αίμα» - Σχεδόν Sold Out οι τρείς που είχαν αρχικά προγραμματιστεί

Μετά από τα συνεχόμενα sold out και τις διθυραμβικές κριτικές που απέσπασε στην πρώτη της παρουσίαση στην Αθήνα, η παράσταση «ΤΑΟ» του Γιώργου Καφετζόπουλου σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη έρχεται στην Καβάλα και ήδη το ενδιαφέρον του θεατρόφιλου κοινού της περιοχής είναι μεγάλο!

Η παράσταση «ΤΑΟ» επρόκειτο να ανέβει  στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την Πέμπτη 9, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2023, στις 21:00, στο πλαίσιο του προγράμματος της Α΄ Καλλιτεχνικής Περιόδου 2023-2024 του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Επειδή όμως τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν να εξαντληθούν, από τη διοργάνωση ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί ακόμα μια παράσταση το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 18:00. Συνεπώς, συνολικά οι παραστάσεις που θα δοθούν θα είναι τέσσερις: Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 21:00 και Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 18:00 και στις 21:00.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο ελληνικό θεατρικό έργο. Μια σκοτεινή, άγρια κωμωδία, με εξωφρενικούς διαλόγους και έναν ρυθμό που ανεβαίνει μαζί με το καρδιοχτύπι του θεατή!

Η υπόθεση του έργου

Ο Αντρέας Καραμούτσος προγραμματίζει τη συνταξιοδότηση του μετά από εννέα χρόνια στη φυλακή. Ο αλλοπρόσαλλος γιος του ονειρεύεται να κληρονομήσει το πατρικό «βασίλειο» της νύχτας και ο Ιωσήφ Μωυσίδης που «ανέβηκε σαν το φίδι» και πια «τρέχει» την Αθήνα, δεν προτίθεται να παραχωρήσει τίποτα.

Τρεις γενιές μέσα στην τσίτα: παράνομες μπίζνες, ιδεολογίες που δε σηκώνουν αμφισβήτηση, ο μικρόκοσμος της νύχτας, από τη φυλακή μέχρι το λαμπρό σκυλάδικο. Καταστάσεις αναγνωρίσιμες, δικές μας, ελληνικές, βαλκανικές που φτάνουν στην υπερβολή και φλερτάρουν διαρκώς με το παράλογο.

Σπαράγματα ιδεολογιών, μύθων, το χάος των ημερών. Και μέσα σε όλο αυτό αναζητείται ο δρόμος, ο δρόμος που θα σε κάνει “μάγκα” ή θα φέρει τη «φώτιση». Θα μπορούσαν οι άνθρωποι να είναι καλύτεροι; Η ιστορία μιας βίαιης ενηλικίωσης, μεταφερμένη σε έναν ειρωνικά αλληγορικό κόσμο της νύχτας.

Συντελεστές

Κείμενο: Γιώργος Καφετζόπουλος
Σκηνοθεσία: Δανάη Σπηλιώτη
Σκηνικό: Γιώργος Χατζηνικολάου, Δανάη Σπηλιώτη
Κοστούμια: Μαρία Αναματερού
Μουσική: Φώτης Σιώτας
*στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι «Whats my name” των Goin’ Through

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Αντώνης Καφετζόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Γιώργος Καφετζόπουλος

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 40’

Λόγω της σκληρής γλώσσας η παράσταση είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 15 ετών.

Info

ΤΑΟ του Γιώργου Καφετζόπουλου
Πέμπτη 9 Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Νοεμβρίου |21:00|
Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Τιμές εισιτηρίων:
14 € Γενική Είσοδος,
12 € Φοιτητικό-Ανέργων-ΑΜΕΑ

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας 2510220876-7 (09:00-14:00).