CosmoClassical 2023: «Πέφτει» η αυλαία για φέτος με δύο ξεχωριστές συναυλίες

Με βιολοντσέλο, πιάνο, φλάουτο και άρπα ολοκληρώνεται το μουσικό ταξίδι για το 2023

Το Cosmopolis festival ολοκληρώνει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για το 2023 με την ενότητα CosmoClassical και δύο μοναδικές συναυλίες.

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου το φεστιβάλ φιλοξενεί στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης ένα ρεσιτάλ μουσικής δωματίου, με δύο εξαιρετικούς μουσικούς της πόλης. Ο Χρήστος Κόζαλης (βιολοντσέλο) και ο Γιάννης Κανάκης (πιάνο), ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ρεπερτόριο και να το φτάσουν στα όριά του, προς τέρψιν του κοινού. Έργα με δεξιοτεχνικές προκλήσεις , φαντασία και συνθετική αρτιότητα μπλέκονται σε εκτελέσεις με παθιασμένη ακρίβεια, αλλά ενίοτε και με αυτοσχεδιαστική αναζήτηση.

H αυλαία πέφτει το Σάββατο 2 Δεκέμβρη με τη συναυλία «Εικόνες ενός πλωτού κόσμου». O Νίκος Νικόπουλος, ένας από τους πιο δραστήριους φλαουτίστες της γενιάς του, A’ κορυφαίος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και η Γωγώ Ξαγαρά, Α΄ κορυφαία αρπίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 2001, έρχονται να κλείσουν την χρονιά με ένα πρόγραμμα που περιδιαβαίνει τις ηπείρους, ζωντανεύοντας εικόνες και ηχοτοπία που το καθένα ακουμπά με τρόπο ιδιωματικό συναισθήματα που είναι πανανθρώπινα και οικουμενικά. Ο αισθησιασμός του Piazzolla απέναντι στη γαλήνη του Takemitsu, η αναζήτηση της ψυχικής ισορροπίας του Rochberg απέναντι στην συναισθηματική εμβίωση ενός γαλήνιου ξημερώματος όπως το περιγράφει ο Shankar, και ο ξεχειλίζοντας ρομαντισμός του Saint-Saens, είναι κάποιοι από τους κόμβους αυτής της περιδιάβασης.

info

Μεγάλη Λέσχη

Ώρα έναρξης συναυλιών 21:00

Προπώληση εισιτηρίων

  • Ηλεκτρονικά εδώ
  • Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών-Ίωνος Δραγούμη και Ελευθερίου Βενιζέλου

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες και τα εισιτήρια μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ εδώ.