Yarona Caspi: Από το Ισραήλ στην… καρμική έλευση στην Καβάλα και στη σύμπραξη με τον Christopher Baka στο Kouinta Pocket Theatre

Το Kouinta Theatre Productions παρουσιάζει τη μουσική παράσταση “Burning Silence” και η μουσικός από το Τελ Αβίβ εξηγεί πώς τελικά η Καβάλα κατάφερε να την... επιλέξει

Η Kouinta Theatre Productions παρουσιάζει τη μουσική παράσταση “Burning Silence” στο Kouinta Pocket Theatre. Πρόκειται για ένα show duo όπου η Yarona Caspi δημιουργεί μαζί με τον καταξιωμένο ντράμερ Christopher Baka. Ένας… φλεγόμενος διάλογος που αναπνέει και ζει μέσα από το ασυμβίβαστο παιχνίδι.

 Η Yarona Caspi είναι ροκ ποιήτρια, συνθέτρια, τραγουδίστρια, ερμηνεύτρια και μουσικός παραγωγός από το Ισραήλ. Στόχος της στην παράσταση να ενωθούν διάφορα κομμάτια, από τα επτά σόλο άλμπουμ της. Στη θεωρία, ακούγεται ρομαντικό και εύκολο, στην πράξη όμως είναι μια δύσκολη διαδικασία που χρειάζεται χημεία με τους άλλους μουσικούς, γνώσεις και «αρχιτεκτονική» φαντασία και εικαστική μαεστρία για να συνθέσεις ένα μουσικό μωσαϊκό που εκτείνεται από την κλασσική μουσική μέχρι τη rock and roll.

Από τα 16 της χρόνια ασχολείται ενεργά με τη μουσική, ενώ από τα εφτά της χρόνια ασχολείται με την κλασσική μουσική. Ξεκίνησε να παίζει μπάσο σε μια μπάντα και σιγά σιγά άρχισε να τραγουδάει, μέχρι να φτάσει στο πρώτο της άλμπουμ. Τότε ξεκίνησε το προσωπικό της μουσικό ταξίδι, γράφοντας τραγούδια και χτίζοντας το δικό της project, χωρίς να αποποιείται των… κλασσικών επιρροών, όπως Patti Smith και Iggy Pop, συλλέγοντας παράλληλα ψηφίδες από την κλασσική και την ηλεκτρονική μουσική μέχρι την Marlene Dietrich και τη μουσική των Cabaret.

Μετά ήρθαν τα χρόνια του κορονοϊού και μπήκε «φρένο» στα σχέδιά της, μέχρι που αποφάσισε να έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καβάλα για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο, μια pocket συναυλία στο Kouinta Pocket Theatre.

«Η έλευσή μου στην Καβάλα θεωρώ ότι ήταν καρμική. Δεν το σχεδίασα. Ήταν κάτι μαγικό. Θεωρώ εν τέλει ότι η Καβάλα με επέλεξε. Με τον Christopher, δε, “κολλήσαμε” αμέσως μουσικά. Υπάρχει μουσική επικοινωνία χωρίς να μιλάμε και όλο αυτό με κάνει να πιστεύω ότι όντως, ήταν μοιραίο να έρθω στην Καβάλα», αναφέρει η ίδια μιλώντας στο KAVALAPOST.

«Μεγάλωσα στο Τελ Αβίβ, το οποίο έχει πολλά κοινά με την Καβάλα, όπως τη θάλασσα, αλλά πάντα ήθελα να έρθω στην Ευρώπη. Άλλωστε ο πατέρας μου είναι από την Πολωνία», συμπληρώνει η μουσικός, τονίζοντας ότι τόσο η ζωή της όσο και η μουσική της δημιουργικότητα συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν πριν από τον κορονοϊό.

«Το project με τον Christopher αποτελεί μια πολύ δυνατή μουσική έκφραση που ήρθε χωρίς να το προγραμματίσουμε και χαιρόμαστε που η Καβάλα αγκάλιασε την παράσταση, καθώς στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο», σχολιάζει η Yarona Caspi.

Info

Burning Silence (Φλεγόμενη Σιωπή)

Yarona Caspi-Cristopher Baka

Kάθε Παρασκευή στην Kouinta Pocket Theatre στις 21:00

  • Σύνθεση-Τραγούδι-Keyboards-Κιθάρα: Yarona Caspi
  • Drums: Christopher Baka
  • Φωτογραφίες: Μαρία Τσακίρη
  • Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6946 957037