Αντώνης Κούφαλης: Με το «Addio del Passato», η Kouinta επιβεβαιώνει πως… ήρθε για να μείνει!

Ο θεατρικός συγγραφέας γράφει για τη νέα παραγωγή που ανεβαίνει στο «θέατρο τσέπης» της Καβάλας μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου 2023

Θέατρο στην Καβάλα, από τον περυσινό χειμώνα, δεν σημαίνει μόνον ΔΗΠΕΘΕ, αλλά και Kouinta Pocket Theatre, το μικρό «θέατρο τσέπης» που δημιούργησε σε ένα στενό της οδού Ομονοίας η θεατρολόγος και ηθοποιός Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, φιλοξενώντας μέχρι στιγμής αξιόλογες παραγωγές αλλά και ενδιαφέρουσες «μετακλήσεις» από την αθηναϊκή πρωτεύουσα [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].

Από τις 18 Νοεμβρίου 2023, και κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, στη σκηνή του Kouinta Pocket Theatre ανεβαίνει η παράσταση Addio del Passato, σε σκηνοθεσία Ναταλίας-Άννας Βασιλέκα, με την ίδια και την Έλενα Μόμτσου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Από τις πρώτες κιόλας παραστάσεις, οι θεατρόφιλοι της πόλης και της γύρω περιοχής «γέμισαν» τις πρώτες παραστάσεις της παραγωγής και καταχειροκρότησαν τους συντελεστές που αναμετρήθηκαν με το απαιτητικό θεατρικό κείμενο της Λείας Βιτάλη και βγήκαν… νικητές!

Το Addio del Passato παίζεται κάθε Σάββατο [στις 21:00], Κυριακή [στις 18:00 και στις 21:00] και Δευτέρα [στις 21:00], μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου 2023.

Κλείστε εισιτήριο πατώντας εδώ

Ο Καβαλιώτης θεατρικός συγγραφέας Αντώνης Κούφαλης παρακολούθησε μία από τις πρώτες παραστάσεις της νέας παραγωγής της Kouinta Theatre Productions και οι εντυπώσεις του ήταν κάτι παραπάνω από θετικές.

Διαβάστε την κριτική του για το Addio del Passato της Λείας Βιτάλη σε σκηνοθεσία Ναταλίας-Άννας Βασιλέκα:

«Με τη δεύτερη παραγωγή της, η Kouinta της Ναταλίας-Άννας Βασιλέκα επιβεβαιώνει τους αρχικούς μας ισχυρισμούς: Ήρθε για να μείνει και να συμβάλει στη διαμόρφωση αυτού του ανεξερεύνητου τοπίου που λέγεται ελληνική περιφέρεια.

Σ’ αυτόν τον άνισο αγώνα, όπου δεκάδες σύλλογοι παίζουν και χορεύουν αλύπητα όλο τον χρόνο, η Kouinta έφερε έναν υψηλό εξοπλισμό και μια γερή ιδεολογική βάση. Ο μικρός χώρος φωτίστηκε θαυμαστά, ο ήχος έφτασε σε υψηλές βαθμίδες, η ατμόσφαιρα ρευστοποιήθηκε στην αμφίδρομη σχέση κοινού και σκηνής.

Εν προκειμένω, το έργο της Λείας Βιτάλη Addio del Passato δρομολογήθηκε ιδανικά. Η σχέση μάνας και κόρης τροφοδοτεί με αγάπες και δηλητήριο γενιές και γενιές. Το ελληνικό αίσθημα ακούμπησε ειδικά στις γυναίκες θεατές και τις κατέκτησε. Στην απογευματινή της Κυριακής αποθέωσαν τις δύο ηθοποιούς. Και δίκαια…

Η Ναταλία-Άννα Βασιλέκα έστησε μια δημιουργική παράσταση σε ένα ζηλευτό σκηνικό, το φώτισε έξοχα και έπλασε τη μάνα-ολετήρα με άξονα το χιούμορ-δηλητήριο του έργου. Και έδωσε στην Έλενα Μόμτσου τη χαρά να δημιουργήσει μια εμβληματική θυγατέρα με θέρμη και οίστρο.

Η Kouinta, προτάσσοντας ένα ελληνικό έργο αντί ευρωπαϊκών “ληγμένων”, δείχνει σαφώς την προτίμησή της. Ο θεατής, ταυτόχρονα, αγαπώντας τη γλώσσα και τις ρίζες του, υποδεικνύει τον δρόμο».

Αντώνης Κούφαλης
Θεατρικός συγγραφέας

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ναταλία Άννα Βασιλέκα
Σκηνικά: Ν.Ο.
Φωτισμοί: Σαράντος Ζουρντός
Φωτογραφίες: Μαρία Τσακίρη
Video art: Microfilming
Μουσική Επιμέλεια: Παναγιώτης Λαζαρίδης
Μακιγιάζ: Μιχαέλα Σύρμαλη
Γραφιστική Επιμέλεια: Μιχάλης Τουμανίδης
Παραγωγή: Kouinta Theatre Productions

Ηθοποιοί: Έλενα Μόμτσου, Ναταλία Άννα Βασιλέκα