Οι «Θηρευτές» του Κυριάκου Αναστασίου στη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας

Η ταινία μικρού μήκους φιλοξενείται στην Καβάλα, λίγο μετά την επίσημη πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:30, η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας ανοίγει τις πόρτες της προς παρουσίαση της νέας μικρού μήκους ταινίας του Κυριάκου Αναστασίου με τίτλο «Θηρευτές».

Λίγο μετά την επίσημη πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, η μικρού μήκους ταινία «Θηρευτές» κάνει μια στάση για προβολή στην πόλη της Καβάλας, παρουσία του σκηνοθέτη.

Θα προβληθεί η επίσης μικρού μήκους ταινία «ΈΒΡΟΣ» (2022-Κυριάκος Αναστασίου), αλλά και το experimental dance video Gradus (2023-Σταύρος Γκουντελίδης και Ελένη Καναβού).

Λίγα λόγια για τον Κυριάκο Αναστασίου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Ξεκίνησε και συνεχίζει την κινηματογράφηση σε φύσει και θέσει ανεξάρτητους δρόμους παραγωγής με σκοπό την δημιουργία ταινιών όσο πιο κοντά μπορεί σε αυτό που αρχικά ονειρεύεται. Δεν τα καταφέρνει πάντα. Ίσως και ποτέ.

Μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει: 40th Drama’s International Film Festival (2017), Athens International Digital Film Festival (2016, 2017, 2022, 2023), Thessaloniki IFF(2022), Pharos BI Festival (2023), International Experimental Film Festival (2023), Chania Film Festival (2020, 2022), AXD (2022), Balkan Beyond Borders Festival (2017), Select Respect Festival (2018), Golden Sun Short Film Festival (2016).

Λίγα λόγια για τον Σταύρο Γκουντελίδη

Από πολύ μικρός έπαιρνα τις φωτογραφικές μηχανές από τους γονείς μου και πειραματιζόμουν. Απ’ όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με την μουσική.

Τα τελευταία χρόνια ανακάλυψα πως ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο μπορώ να εκφραστώ είναι το βίντεο που συνδυάζει κινούμενη εικόνα και μουσική! Εδώ και 5 χρόνια έχω μπει δυναμικά στο κομμάτι της παραγωγής υλικού είτε με φωτογραφικές δουλειές είτε με βίντεο.

Το “Gradus” είναι ένα πειραματικό μουσικοχορευτικό βίντεο. Ένα μουσικό κλιπ. Ένα κομμάτι τέχνης και έκφρασης. Ένα ταξίδι από το σκοτάδι στη λύτρωση!

  • Μουσική/Βιντεο: Γκουντελίδης Σταύρος
  • Performance: Καναβού Ελένη