Ο εικαστικός μικρόκοσμος ηρώων και αθυρμάτων του «δικού μας» Μάνου Μπατζόλη [φωτογραφίες]

Ο μετεωριζόμενος, χθόνιος και επουράνιος μαγικός θίασος του καλλιτέχνη θα φιλοξενείται στο Vintage Boys Club στην Αθήνα

Μρησιμοποιώντας οργανικά φυσικά στοιχεία, ανακυκλώσιμη ύλη και εφήμερα υλικά, ο «δικός μας» Μάνος Μπατζόλης κατασκευάζει ένα γοητευτικό μικρόκοσμο ηρώων και αθυρμάτων με λαμπερό επίχρισμα, φθαρτή υπόσταση και χειροποίητη vintage αισθητική.

Ξύλο και άχυρο, χαρτί και θυμάρι, πλαστικό και σίδερο, λαμπιόνια, λουλούδια και κουρέλια επιστρατεύονται και συμπλέκονται, υφαίνοντας σταδιακά τον μετεωριζόμενο, χθόνιο και επουράνιο μαγικό θίασο του καλλιτέχνη.

Ακρίτες και εύζωνες, σκιέρ και ορειβάτες, ναυτάκια και στρατιώτες, θεοί και δαίμονες, θεριστές, ποδοσφαιριστές, κερασφόροι και αρχαία νευρόσπαστα, συνομιλούν με χταπόδια, τσαρούχια, καράβια και πολύχρωμους παπαγάλους, επινοώντας μια νέα πλαστική ρυθμολογία και πλέοντας σε ένα ευκίνητο σύμπαν προσωπικής μυθοπλασίας και επινόησης.

Η έκθεση του Μάνου θα φιλοξενηθεί στο Vintage Boys Club στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα, μια ιδιωτική Λέσχη Ωραίων Συμβάντων, ένα Ανταλλακτήριο Φρέσκων Ιδεών. Ιδιωτικό εντευκτήριο και clubhouse, χώρος αναψυχής, περισυλλογής, ευζωίας και πνευματικής καλλιέργειας, αλλά και πειραματικός καλλιτεχνικός και πνευματικός τόπος.

Ένας ιδιαίτερος νέος χώρος που ξεκίνησε επιλεκτικά, χαμηλόφωνα τη λειτουργία του τον χειμώνα του 2022, με την αποκλειστική χρήση των μελών του, σε μια ήσυχη γειτονιά, αλλά σε κομβική τοποθεσία.

  • Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023
  • Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 14-Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

#culturenow.gr