ΣΦΓΤ Καβάλας: Ομόφωνο «όχι» στη Μητρόπολη για μετεγκατάσταση της Στέγης

Περισσότερα από 100 άτομα συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι της Στέγης

Ομόφωνο «όχι» στην πρόταση της Μητρόπολης ΦΝΘ για μετεγκατάσταση του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας από το κτήριο της οδού Κύπρου, σ’ αυτό της οδού Βενιζέλου ήταν το αποτέλεσμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΣΦΓΤ, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 14/2 στο θεατράκι της Στέγης, με πρωτοβουλία του νέου ΔΣ.

Στη ΓΣ όπου συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα, εκτός της κάθετα αρνητικής θέσης στις επιδιώξεις της Μητρόπολης εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα στο οποίο δηλώνεται κατηγορηματικά ότι ο Σύνδεσμος δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το κτίριο και θα συνεχίσει τη δράση του στην ιστορική και φυσική του έδρα, αποφασίστηκε να συσταθεί μια επιτροπή νομικών (που είναι μέλη του ΣΦΓΤ) για να στηρίξει νομικά τους στόχους του Συνδέσμου, ενώ αποφασίστηκε η διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων, μουσικών, θεατρικών, εικαστικών, ομιλιών, που θα ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ανακοίνωση του ΣΦΓΤ αναφέρει σχετικά:

«Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου η έκτακτη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας.

Το θεατράκι της Στέγης αποδείχτηκε πολύ μικρό για να χωρέσει τα 100 και πλέον μέλη που συγκεντρώθηκαν ενώ δεκάδες ήταν και οι νέες εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν ανεβάζοντας έτσι συνολικά τον αριθμό των μελών του Συνδέσμου σε περίπου 150.

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, ο ΣΦΓΤ μετρά στη δύναμή του τόσα πολλά ενεργά μέλη.

Είναι φανερό λοιπόν ότι η πρόθεση του μητροπολίτη να υποχρεώσει το Σύνδεσμο να αποχωρήσει από την επί 64 χρόνια ιστορική του έδρα, ευαισθητοποίησε και κινητοποίησε παλιά και νεότερα μέλη και φίλους τού ιστορικότερου πολιτιστικού φορέα της πόλης μας που συσπειρώθηκαν για να υπερασπιστούν τον ΣΦΓΤ και την Στέγη του.

Ως πρώτο θέμα της συνέλευσης τέθηκε η πρόταση της Μητρόπολης για μετεγκατάσταση του Συνδέσμου από το ισόγειο του κτιρίου της οδού Κύπρου το οποίο χρησιμοποιεί από το 1960 σε κτίριο της οδού Βενιζέλου ιδιοκτησίας της Εκκλησίας η οποία απορρίφθηκε ομόφωνα.

Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις, συζήτηση και  επεξεργασία προτάσεων του Συνδέσμου για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος οι οποίες κατέληξαν σε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα και στο οποίο δηλώνεται κατηγορηματικά ότι ο Σύνδεσμος δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το κτίριο και θα συνεχίσει τη δράση του στην ιστορική και φυσική του έδρα.

Συγχρόνως συστάθηκε επιτροπή έγκριτων νομικών της πόλης μας – μελών του Συνδέσμου οι οποίοι συμμετείχαν στη συνέλευση, και -αν χρειαστεί- θα υπερασπιστούν με κάθε νόμιμο μέσο το στόχο και την βούληση των μελών για την παραμονή του Συνδέσμου στο κτίριο της Στέγης της οδού Κύπρου.

Τέλος αποφασίστηκε η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων, μουσικών, θεατρικών, εικαστικών, ομιλιών κ.ά».