Μια Καβαλιώτισσα καλλιτέχνις [ξανά] στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου!

Η χορογράφος Τζένη Αργυρίου συνεργάζεται για ακόμη μία φορά με τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της χώρας μας

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2024 δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ωστόσο ήδη «τρέχει» μια ανοιχτή πρόσκληση για ένα εργαστήριο που προμηνύει τη συμμετοχή σε αυτό της «δικιάς μας» Τζένης Αργυρίου.

Στα Social Media της διοργάνωσης έχει δημοσιεύεται μία ανοιχτή πρόσκληση [Open Call] για συμμετοχή σε Workshop Χορού με την Τζένη Αργυρίου στην Πειραιώς 260. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Καβαλιώτισσα χορογράφος και transmedia artist συνεργάζεται με τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της χώρας…

Η ανοιχτή πρόσκληση [Open Call] αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Αν αγαπάτε τον χορό και σας αρέσει να χορεύετε μαζί με κόσμο, αυτή η πρόσκληση απευθύνεται σε σας! Tο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και η χορογράφος Τζένη Αργυρίου σας προσκαλούν σε ένα ερευνητικό εργαστήριο κίνησης με ζωντανή μουσική, στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής έρευνας για το νέο της έργο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 15-65+. Προηγούμενη εμπειρία στο χορό είναι ευπρόσδεκτη, αλλά όχι απαραίτητη. Μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι η αγάπη για τον χορό. Η συμμετοχή είναι δωρεάν | Υποβολή αιτήσεων έως τις 20.03.2024
Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του workshop και να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπείτε στο link».

Ποια είναι η Τζένη Αργυρίου

Η Τζένη Αργυρίου είναι χορογράφος και transmedia artist. Γεννήθηκε στην Καβάλα και αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα. Με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη, όπου συνεργάστηκε με διεθνείς καλλιτέχνες και δημιούργησε τα πρώτα της χορογραφικά της γραφήματα. Από το 2003 είναι ιδρυτικό μέλος της «Άμορφη αστική μη κερδοσκοπική», η οποία αποτελεί μια πλατφόρμα πειραματισμού μεταξύ διαφορετικών μορφών τέχνης, μέσα από την οποία αναδύονται πολυμεσικά έργα και συνεργασίες. Έχει δημιουργήσει και συνεπιμεληθεί έργα, μεταξύ των οποίων είναι και τα: “Phrasis § Praxis” (σε εξέλιξη), “Synthesis” (2021), «Αποθέματα: Inventory» (2018), «ΑΝΩΝΥΜΟ» (2018), “Face to Phase” (2017), “Memorandum” (2014), που έχουν παρουσιαστεί (ενδεικτικά) στη Στέγη του ιδρύματος Ωνάση, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο φεστιβάλ Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis, στο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ.α.