Δήμος Καβάλας: Στο Βερολίνο για μαθήματα τουριστικής προβολής και στο βάθος… WOMEX

Αντιπροσωπεία του Δήμου συναντήθηκε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας με τα μέλη του Τουριστικού και πολιτιστικού Οργανισμού της γερμανικής πόλης – Διερευνητική επαφή για τη φιλοξενία της παγκόσμιας έκθεσης μουσικής WOMEX

Σειρά σημαντικών επαφών, κατόπιν σχετικής συνδρομής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, είχε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία του δήμου Καβάλας, με τα μέλη του τουριστικού και πολιτιστικού οργανισμού του Βερολίνου Visit Berlin.

Καλεσμένοι του εν λόγω οργανισμού ήταν οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού και Ανάπτυξης, Παναγιώτης Αγγελίδης, Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Cosmopolis, Άλκης Ζοπόγλου. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλας, Σιμιτσής Κωστής, ο οποίος μετέφερε στους διοργανωτές τους χαιρετισμούς του κ. Θόδωρου Μουριάδη.

Ο οργανισμός Visit Berlin είναι αρμόδιος για τη χάραξη της τουριστικής προβολής του δήμου του Βερολίνου (που ταυτίζεται με το ομόσπονδο κρατίδιο), καθώς και για τη διοργάνωση μεγάλων καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

«Το 2019 είχαμε φτάσει τις 30.000.000 διανυκτερεύσεις, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορούσε επισκέπτες που ήθελαν να απολαύσουν το πλούσιο και ποικίλο πολιτιστικό μας προϊόν», τόνισε ο διευθυντής τουρισμού Henke Lutz, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να παράσχει την τεχνογνωσία του οργανισμού στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας.

Η καβαλιώτικη αντιπροσωπία  επισκέφτηκε νεανικούς χώρους, οι οποίοι λειτουργούν με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, έχουν έσοδα και αξιοποιούν προς όφελος του πολιτισμού το κτιριακό απόθεμα της πόλης.

Τέλος, υπήρχε και μία πρώτη διερευνητική επαφή με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης που διοργανώνει εδώ και τριάντα χρόνια την παγκόσμια έκθεση μουσικής WOMEX.

(Δελτίο Τύπου)