Ο Χρήστος Σωτηρόπουλος παρουσιάζει το φωτογραφικό του βιβλίο στο θεατράκι της ΣΦΓΤ

Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας με ελεύθερη είσοδο

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας προσκαλούν τους φίλους της φωτογραφίας στην παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου του Χρήστου Σωτηρόπουλου ‘How Kate Bush didn’t save me from anything’ που θα πραγματοποιηθεί στο θεατράκι της ΣΦΓΤ την Κυριακή  10 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:00

Λίγα λόγια από τον ίδιο

«Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που η χριστιανική θρησκεία και η πίστη συναυτουργούσαν και συνδιαμόρφωναν μια ακολουθία συμπεριφορών και συνηθειών, όχι μόνο στους ανθρώπους που έκλειναν μέσα τους οι τοίχοι του σπιτιού μου, αλλά και πέρα από αυτό. Ταυτόχρονα, εκπαιδεύτηκα να θαυμάζω τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, και υποδέχθηκα τη γνώση για τη δωδεκαθεϊστική θρησκεία σαν ένα χαριτωμένο παραμύθι. Μεγαλώνοντας, ήρθαν να προστεθούν πολλά ακόμα σημεία αναφοράς στα οποία έδειξα εμπιστοσύνη , όπως η επιστήμη, η οικογένεια, η φιλία. Παρατηρώντας και συνταιριάζοντας αυτά τα βιώματά μου χρόνια μετά, άρχισα να αναρωτιέμαι: πόσο με έχουν διαμορφώσει αυτά τα στοιχεία; Τι είναι δικό μου και τι επίκτητο; Η πίστη είναι μια μορφή ταυτότητας; Και αν ναι, τι είδους; Με αυτό το βιβλίο λοιπόν προσπαθώ να δώσω τις δικές μου προσωπικές απαντήσεις επαναπροσδιορίζοντας κομμάτια αυτού του παζλ που συνέθεσαν εαυτόν.»

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Σωτηρόπουλος γεννήθηκε στο Αίγιο (Αχαΐα, Ελλάδα), το 1980 και από το 1998 ζει στην Πάτρα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Άρχισε να φωτογραφίζει το 2000. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του φεστιβάλ εικαστικών τεχνών Who I was what I’ve become και συνιδρυτής της πλατφόρμας φωτογραφίας The Provinces, μιας πλατφόρμας για φωτογράφους που συλλέγει και προωθεί φωτογραφικά έργα που ασχολούνται με την ελληνική περιφέρεια. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και σε διεθνή φεστιβάλ φωτογραφίας, όπως το Athens Photo Festival, Photometria και PhB08.

  • Ομαδικές εκθέσεις:

2019 The Provinces, TAF The Art Foundation, Αθήνα.
2016 Parallel Voices, Photometria Festival, Ιωάννινα.
2010 Young Greek Photographers, Athens Photo Festival, Αθήνα.
2007 Greece Today, European Central Bank, Φρανκφούρτη.
2008 Greece Today, Photobiennale 08, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

  • Κατάλογοι:

–International photographic meetings in Patras, εκδ. Ταχύτυπο, Πάτρα, 2002.
–Greece Today, Κατάλογος, European Central Bank, Φρανκφούρτη, 2007.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας στο θεατράκι της Στέγης με ελεύθερη είσοδο.