Δύο Καβαλιώτες φωτογράφοι στο Ρέθυμνο για να παρουσιάσουν το έργο τους

Μάκης Μακρής και Γιάννης Τρυφωνόπουλος θα βρεθούν στην Κρήτη, προσκεκλημένοι των Μαθημάτων Φωτογραφίας Ρεθύμνου

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 οι καβαλιώτες φωτογράφοι Μάκης Μακρής και Γιάννης Τρυφωνόπουλος θα βρεθούν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, προσκεκλημένοι των Μαθημάτων Φωτογραφίας Ρεθύμνου, για την παρουσίαση του φωτογραφικού τους έργου.

Αμφότεροι ευχαριστούν τον Μανώλη Καραταράκη και τα Μαθήματα Φωτογραφίας Ρεθύμνου για την πρόσκληση, ενώ είναι η πρώτη φορά θα γίνει μια παρουσίαση με δύο φωτογράφους στον εν λόγω χώρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 (Τσαγρή 1, Ρέθυμνο).

To βιογραφικό του Μάκη Μακρή

Ο Μάκης Μακρής είναι φωτογράφος με έδρα την Καβάλα. Σπούδασε «Ιστορικός Πολιτισμού» στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, καθώς και «Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων» σε ιδιωτικό ΙΕΚ στην Θεσσαλονίκη. Είναι συνιδρυτής της πλατφόρμας “Embryo Creative Agency”.

Τον Δεκέμβριο του 2020 η δουλειά του επιλέχθηκε για να λάβει μέρος στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας Photographic Exploration Project PEP “NEW TALENTS 2020” στο Βερολίνο. Το 2022 το έργο του επιλέχθηκε ως ένας από τους νικητές του Βραβείου Έκθεσης του Passepartout Photo Prize 4th Editions που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη.

Έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και τα φωτογραφικά του έργα έχουν παρουσιαστεί σε διεθνείς όσο και σε ελληνικές διαδικτυακές πλατφόρμες και περιοδικά. Τον Νοέμβριο του 2019 πραγματοποιήθηκε η προσωπική του έκθεση φωτογραφίας στην γκαλερί SPACE PLACE στο Nizhny Tagil της Ρωσίας [περισσότερα για τον Μάκη Μακρή εδώ].

To βιογραφικό του Γιάννη Τρυφωνόπουλου

Ο Γιάννης Τρυφωνόπουλος (γ. 1986) είναι εικαστικός φωτογράφος με έδρα την Ορεστιάδα. Σπούδασε Πληροφορική, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία με ειδίκευση στη Μουσειολογία. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη Φωτογραφία, καθώς και εργαστήρια ανάπτυξης προσωπικού έργου. Είναι μέλος της επιμελητικής ομάδας του διαδικτυακού περιοδικού σύγχρονης φωτογραφίας “Phases” και συνιδρυτής του δημιουργικού γραφείου-πλατφόρμας “Embryo”.