Above Us The Waves: Μια καβαλιώτικη μπάντα ετών… 15 που θα το γιορτάσει με ένα live βγαλμένο από τα παλιά [βίντεο, φωτογραφίες]

Από τον Προφήτη Ηλία Καβάλας στην ίδια σκηνή με τους Megadeth: Η μπάντα διάλεξε να περάσει την... κρίση μέσης ηλικίας της παίζοντας metalcore σε επιλεγμένες πόλεις στην Ελλάδα, κάνοντας στάση στο Brickwall Pub

Ξεκίνησαν από ένα δωμάτιο κάπου στον Προφήτη Ηλία στην Καβάλα να παίζουν όσο πιο πολύ γίνεται μέχρι να τους διακόψει την πρόβα η Αστυνομία… Το 2009 έπαιξαν σε μαθητικό φεστιβάλ στον Καλό Αγρό Δράμας και 5 χρόνια μετά βρέθηκαν στην ίδια σκηνή με τους Megadeth στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η παραγωγή του δίσκου τους στην Αμερική έγινε από έναν από τους καλύτερους παραγωγούς του χώρου…

Ο λόγος τους καβαλιώτες Above Us The Waves, κατά κόσμον Βαγγέλη Παπαβασιλείου στα φωνητικά, Γιώργο Ασλάνη και Βασίλη Τσάνταλη στις κιθάρες, Ντίνο Κοντέλα στο μπάσο και Αλέξανδρος Εμβολιάδης στα τύμπανα, οι οποίοι κλείνουν φέτος τα 15 χρόνια ζωής και διάλεξαν να περάσουν την… κρίση μέσης ηλικίας τους ως millennials παίζοντας metalcore σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας, όπως την Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και την Αθήνα, όπου θα παρουσιάσουν και νέα ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα η ιδιαίτερη πατρίδα τους, η Καβάλα με ένα live την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στο Brickwall Pub στις 20:30, με την παρουσία της γενέτειρά τους να βρίσκεται έτσι κι αλλιώς παντού: Στους στίχους, στα εξώφυλλα, στα βίντεο, ακόμα και στο ίδιο το όνομα της μπάντας.

Τι έχει το μενού του live;

  • Φρέσκα, πιο ώριμα από ποτέ άσματα από τους αγαπημένους σας Καβαλιώτες, ζωντανά για πρώτη φορά
  • Νοσταλγικό moshing σε metalcore ρυθμούς εάν οι σωματικές σας δυνάμεις το επιτρέπουν
  • Σαπόρτ ΔΕΝ έχει γιατί μάλλον μείναμε μόνοι να παίζουμε μέταλ σε αυτό το μέρος

«Όπως κι αν έχει, ελάτε να παρτάρουμε παρέα Παρασκευή βράδυ στις 19 Απριλίου! Δεν απαιτείται κάποιο δώρο· η παρουσία σας είναι το δώρο μας! Ας γιορτάσουμε μαζί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των Above Us The Waves! See you soon! Still Waving», αναφέρει το… προσκλητήριο.

Παράλληλα, η μπάντα εκφράζει και μια πραγματικότητα: Οι χώροι στην Καβάλα για να παίξει κάποιος είναι δυσεύρετοι και δεν υπάρχει γενικότερη υποστήριξη σε αυτό το ειδος μουσικής παρά τη δημοφιλία του, γι’ αυτό και επισημαίνουν ως «πολύ θετικό γεγονός τη στήριξη της Brickwall Pub που δίνει την ευκαιρία σε τοπικές μπάντες να παίξουν στον χώρο της και τη στήριξη του Filthy Ferret Crew που τα τελευταία χρόνια έχουν στηρίξει τη metal σκηνή στην πόλη και με πολύ προσωπική δουλειά έχουν δώσει την ευκαιρία να αναδειχθεί το είδος και να μας επισκεφτούν μπάντες από Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί και η Accion Mutante που εδώ και πολλά χρόνια δίνει βήμα στην DIY σκηνή με σημαντικά live στα ΤΕΙ που και για εμάς υπήρξαν και από τις πρώτες επαφές με τον punk/hardcore ήχο στην πόλη μεγαλώνοντας», αναφέρει η μπάντα, εν είδει ευχαριστηρίου.

Above Us The Waves on tour

  • 19.04 Καβάλα-Brickwall Pub
  • 20.04 Ξάνθη-Nostos Bar (w/Granny’s House, 613)
  • 17.05 Θεσσαλονίκη-Rover Bar (w/ Oria)
  • 18.05 Βόλος-Κατάληψη Ματσάγκου (w/Spitback, Telma)
  • 19.05 Αθήνα-AN club “official” (w/Countown, Till Silence Breaks, Novelty)

Σημεία προπώλησης: BrickWall Pub, Mother Goose Tattoo Gallery
Είσοδος: Πέντε ευρώ
Proudly supported by Filthy Ferret Crew

Above Us The Waves: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

Οι Above Us The Waves είναι ένα 5μελές συγκρότημα από την Καβάλα και ο ήχος τους διαμορφώνεται από την κοινή τους αγάπη για το melodic death metal και το hardcore. «Μια καλοκουρδισμένη μηχανή που παράγει αξιολογότατο εκμοντερνισμένο metal», όπως αναφέρθηκε σε μια κριτική για το τελευταίο τους άλμπουμ “Rough on High Seas”, θα μπορούσε να περιγράψει επιτυχώς την πορεία τους τα τελευταία 15 χρόνια και τη θέση τους ως ένα από τα σημαντικά συγκροτήματα στην ελληνική underground σκηνή.

Μετά από ένα demo EP το 2011 και πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ “Anchors Aweigh” μέσω της ανεξάρτητης εταιρείας Spreading Dysphoria Industries το 2013 το οποίο έλαβε εξαιρετικές κριτικές από διάφορα μέσα (RockHard, Metal Hammer κλπ), κερδίζοντας επίσης μια θέση ανάμεσα στις κορυφαίες ελληνικές κυκλοφορίες της χρονιάς από το περιοδικό Sonik.

Το επόμενο LP της μπάντας, “Rough on High Seas” το 2018, παρουσίασε μια σημαντική εξέλιξη στον ήχο τους, επικεντρωμένο στην οργανικότητα και τους έντονους στίχους αλλά διατηρώντας ταυτόχρονα τη μελωδική τους προσέγγιση. Τον ήχο του album επιμελήθηκε ο Jay Maas (Defeater, Bane, Counterparts, State Champs) και κυκλοφόρησε μέσω της GROWL/Rock of Angels Records, εδραιώνοντας την παρουσία τους στην metal/hardcore σκηνή και διευρύνοντας τους δημιουργικούς τους ορίζοντες.

Πέρα από τις στούντιο δουλειές, οι Above Us The Waves παραμένουν μια live μπάντα, κάτι που τους έχει οδηγήσει σε πολλές DIY περιοδείες σε όλη την Ευρώπη και συμμετοχές σε διάσημα φεστιβάλ, όπως το Rockstadt Extreme και το Rock-Off, μοιραζόμενοι τη σκηνή με εμβληματικά σχήματα όπως οι Bullet for My Valentine, Lamb of God, Unearth, Comeback Kid, Caliban, Defeater και Rotting Christ.

Αυτήν τη στιγμή, οι Above Us The Waves ολοκληρώνουν την πολυαναμενόμενη νέα τους δημιουργία σε συνεργασία με τον Kyle Black (Paramore, All Time Low, Comeback Kid, Pierce The Veil, Volumes and more) που έχει αναλάβει το mix/master. Η κυκλοφορία αναμένεται μέσα στο 2024 και υπόσχεται να αγγίξει τους παλιούς τους ακολούθους και να κατακτήσει πολλούς νέους, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μπάντας.

Μερικές από τις live εμφανίσεις τους

  • Συμμετοχή το 2022 στο Rockstadt Extreme Fest στη Ρουμανία στην ίδια σκηνή με Lamb of God, Overkill, Kataklysm, Orbit Culture
  • Συμμετοχή το 2014 στο Rock Off Festival στην ίδια σκηνή με Megadeth, HIM, Stratovarius, Gojira, Amon Amarth
  • Πολλαπλά tour στην Ελλάδα και το εξωτερικό και οι χώρες στις οποίες έχουμε παίξει περιλαμβάνουν: Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Κροατία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία

Πληροφορίες για την μπάντα