Κατάμεστο το θεατράκι της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας στην εκδήλωση με τον Στέλιο Κούλογλου [φωτογραφίες]

Η εκδήλωση είχε ως επίκεντρο την «ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα» για το θέμα της Στέγης, ενώ προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια» που αναδεικνύει μια άγνωστη πτυχή του προσφυγικού

Στο κατάμεστο θεατράκι της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας προβλήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 το νέο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου με τίτλο «142 χρόνια», ένα δικαστικό θρίλερ που αναδεικνύει μια άγνωστη πτυχή του προσφυγικού όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες καταδικάζονται ως διακινητές.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας σε συνεργασία με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση της Στέγης, με επίκεντρο την «ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα» για το θέμα της Στέγης.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ συζητήθηκαν οι διεθνείς πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο κ. Κούλογλου ως ευρωβουλευτής για τους χιλιάδες πρόσφυγες που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές, το ναυάγιο στην Πύλο και τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικότερα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πάνω από 2.000 άνθρωποι βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές, κάτι που τους καθιστά τη δεύτερη πολυπληθέστερη ομάδα κρατουμένων.

Ακολούθησε συζήτηση για την παραμονή του ΣΦΓΤ στην επί 65 έτη έδρα του επί της οδού Κύπρου και τους συμμετέχοντες να διαβεβαιώνουν ότι ο αγώνας για τον εν λόγω σκοπό δεν έχει τελειώσει.