Φωτογραφικός Όμιλος: Η Καβάλα και η Νυρεμβέργη αλλιώς…

Συλλογική έκθεση φωτογραφίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με την Nürnberg_Unposed_Collective στο πλαίσιο της επετείου των 25 χρόνων από την αδελφοποίηση των δύο Δήμων

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και η Nürnberg_Unposed_Collective  παρουσιάζουν τη συλλογική έκθεση φωτογραφίας KVA:NUE που θα φιλοξενηθεί 1-17 Ιουνίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.

Η έκθεση, που θα παρουσιαστεί και στην πόλη της Νυρεμβέργης τον Νοέμβριο του 2024, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου των 25 χρόνων από την αδελφοποίηση των δύο πόλεων και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ελευθέρια 2024» με συνδιοργάνωση του Δήμου Καβάλας, του Δήμου Νυρεμβέργης και του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας.

Παράλληλα με την έκθεση, την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 10:00, η Nürnberg_Unposed_Collective θα προσφέρει ένα δωρεάν τρίωρο θεωρητικό και πρακτικό εργαστήριο φωτογραφίας δρόμου για 20 συμμετέχοντες, ανοιχτό στο κοινό της πόλης. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6945617437.

Στην έκθεση συμμετέχουν από τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας:

Ιωάννα Αβραμίδου, Σοφία Αβραμίδου, Βασίλης Αγγής, Βενετία Βαλαβάνη, Δημοσθένης Βαρδαβούλιας, Γιώργος Βουλουτίδης, Δώρα Γεωργακούδη, Παντελής Ευθυμιάδης, Βασιλική Ζωγράφου, Μαρία Καροφυλλίδου, Μαριάννα Κεσόγλου, Δημήτρης Κισσουδάκης, Ηλίας Κουμουλίδης, Μιχάλης Κουράγιος, Μυρτώ Κωνσταντινίδου, Αναστάσιος Μαρκουλίδης, Κωνσταντίνα Μήττα, Αλέξανδρος Μόμτσος, Χριστίνα Μπέζα, Δημήτρης Ντήμος, Μαρία Παλαβούροβα, Ελένη Παναγιωτίδου, Λιουντμίλα Σαϊτανίδη, Ευμορφία Στεργιοπούλου, Κωνσταντίνα Τσιρογιάννη, Λία Τσορλίνη, Θάνος Τσουκαλάς, Σώτη Τυρολόγου, Μαρία Ψωμαδάκη.

Συμμετέχουν από την Nürnberg_Unposed_Collective:

Christopher Carlisle, Gerald Prechtl, Marc Salomon, Ralph Purrucker, Samuel Ioannidis, Sebahat Sahverdi, Wolfgang Mertens.

Η Nürnberg_Unposed_Collective (https://xn--nrnbergunposed-gsb.de/) γεννήθηκε το 2018 και αποτελείται από επτά ενεργά μέλη. Η ομάδα ασχολείται και προωθεί με δράσεις, εκδηλώσεις και συνεργασίες τη λεγόμενη “φωτογραφία δρόμου” (street photography).

«Για τα μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας είναι ιδιαίτερη χαρά να αποδεχόμαστε την πρόσκληση της Nürnberg_Unposed_Collective για συνεργασία και να φωτίσουμε μαζί στους θεατές τις διαφορετικές ματιές στους τόπους μας. Προσδοκούμε πως έτσι θα συμβάλουμε στο χτίσιμο της γέφυρας που θα μας φέρει πιο κοντά μεταξύ μας, αλλά και προς τον ορίζοντα της διαπολιτισμικότητας και της ανεκτικότητας.

Ευχαριστούμε τους Δήμους Νυρεμβέργης και Καβάλας για την πολύτιμη βοήθεια, το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας για τη συνδιοργάνωση και βέβαια τη Nürnberg_Unposed_Collective για την πρωτοβουλία, τη συνέπεια και τη ζεστή συνεργασία, με την ευχή αυτή να είναι η έναρξη μιας μακρόχρονης σχέσης.

Σας περιμένουμε στα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 7.00 μμ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας», αναφέρει η ανακοίνωση του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας