«Έβρος. Η ζωή στις όχθες»: Ο Αντώνης Πασβάντης παρουσιάζει το βιβλίο του στην Αθήνα

Ο Καβαλιώτης φωτογράφος κατέγραψε συναισθήματα και εμπειρίες από τα δεκάδες ταξίδια που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια στον Έβρο σε ένα λεύκωμα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ποταμός

«Έβρος. Η ζωή στις όχθες» τιτλοφορείται η νέα φωτογραφική συλλογή του Καβαλιώτη φωτογράφου Αντώνη Πασβάντη που παρουσιάζεται τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 στην Αθήνα, στις 19:30, στο Low Profile Whiskey bar (Βουλής 7).

Πρόκειται για μια συλλογή φωτογραφιών από τον ακριτικό νομό που αναδεικνύει όλες τις πτυχές της ζωής στην περιοχή από την καθημερινότητα των πανέβριων οικισμών, στο προσφυγικό και τη μουσουλμανική μειονότητα στον νομό.

Ο «Έβρος. Η ζωή στις όχθες» που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Ποταμός είναι η παρθενική προσπάθεια του Αντώνη Πασβάντη να καταγράψει συναισθήματα και εμπειρίες από τα δεκάδες ταξίδια που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια στον Έβρο.

Ο Αντώνης Πασβάντης γεννήθηκε στην Καβάλα. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Brunel University of West London και Φωτογραφία στην Leica Akademie of Athens. Εργάστηκε σαν φωτορεπόρτερ και φωτοδημοσιογράφος για ελληνικά και ξένα έντυπα από το 2007 έως το 2013. Το 2015 κάλυψε την προσφυγική κρίση σε Μυτιλήνη και Ειδομένη και αυτές οι φωτογραφίες του εκτέθηκαν σε ομαδική έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης. Από το 2016 φωτογραφίζει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, κυρίως στην περιοχή του Έβρου.

Ακόμη, εικόνες του από τη συλλογή του βιβλίου έχουν ταξιδέψει σε διεθνή φεστιβάλ στην Ιταλία, Ρωσία και Ισραήλ. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως η φωτογραφική ιστορία του από την αλεβίτικη κοινότητα του Έβρου τον ανέδειξε σε νικητή του Athens Photo World 2023 [διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ].

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φωτογράφοι Στράτος Καλαφάτης, Ένρι Τσανάι και ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Αντώνης Τελόπουλος.