Ηλίας Ιωαννίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την Αριστερά κι αυτό είναι πολύ βαρύ

Ο τέως βουλευτής κάνει λόγο για πολιτική ανακολουθία λόγων και έργων του ΣΥΡΙΖΑ και μιλά για την εναλλακτική πολιτική πρόταση της Λαϊκής Ενότητας και την επιθυμητή σύμπραξη με την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ο τέως βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Ηλίας Ιωαννίδης μιλά για τις αγροτικές κινητοποιήσεις που έχουν αρχίσει σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, κλείνοντας ακόμα και τις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί και στην περιοχή μας, αν η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στο αίτημα των αγροτών για διάλογο και αν δεν αλλάξει ρότα στην ασφαλιστική και φορολογική πολιτική.

Μιλά ακόμα και για την απομάκρυνσή του από τον ΣYΡΙΖΑ και τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας, τις προτάσεις για έξοδο από την Ευρωζώνη και την επιθυμία σύμπραξης του πολιτικού φορέα που εκπροσωπεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι αγρότες θέλουν την κοινωνία δίπλα τους

«Από ό,τι αντιλαμβανόμαστε», αναφέρει ο κ. Ιωαννίδης για το θέμα των αγροτών, «οι αγρότες σκέφτονται με ποιον τρόπο θα αντιδράσουν για να έχουν στο πλευρό τους και την κοινωνία. Ειδικά στον νομό μας επιλέγουν μορφές πάλης που δεν συμπεριλαμβάνουν το κλείσιμο των δρόμων. Αυτό δείχνει πως το αγροτικό κίνημα δεν καθοδηγείται από κάποιους, αλλά συζητούν κατά τόπους πως θα αντιδράσουν, έχοντας επιφύλαξη για το πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο αγώνας τους. Αυτό το συναρτούν και με το ερώτημα που υπάρχει στην χώρα μας για το πόσο αποτελεσματικοί είναι οι αγώνες, όταν ένας τεράστιος αντιεπικοινωνιακός αγώνας γιγάντωσε κόμματα, τα έφερε στην εξουσία και αυτά στη συνέχεια υπέγραψαν χειρότερα μνημόνια, βγάζοντάς τους και αυτούς κι εμάς στους δρόμους. Αυτό τον προβληματισμό των αγροτών τον μοιραζόμαστε μαζί τους και είμαστε στο πλευρό τους με όλο το σεβασμό».

Να ξεφύγουμε από την Ευρωζώνη

«Ως επαγγελματίας», είπε ο κ Ιωαννίδης, «βλέπω πως όλα όσα συμβαίνουν σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, τους οδηγούν σε απόγνωση από μια ισχυρή πολιτική που στηρίζεται από την πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής και κέντρα της ΕΕ. Η δική μας θέση είναι να δημιουργηθεί ένα μέτωπο που θα περιέχει και τη πρόταση για το πώς θα μπορέσουμε μέσα από ένα πλατύ πολιτικό μέτωπο, να ξεφύγουμε από την Ευρωζώνη στην παραγωγική ανασυγκρότηση της  χώρας, που μέσα της περιέχεται και το εθνικό νόμισμα.

»Μαζί με τους εργαζόμενους θα πρέπει να βρίσκονται και τα κόμματα, τα οποία πρέπει να έχουν θέση για όλα τα ζητήματα, υποχρεούμενα να σέβονται την αυτονομία των κινημάτων, όχι όμως να τα καθοδηγούν και να τα ελέγχουν. Τα κόμματα που πιστεύουν σ΄ αυτές τις κινητοποιήσει πρέπει να στηρίζουν και να σέβονται τις επιλογές.

»Η δική μας πολιτική πρόταση στηρίζεται στο ότι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτό που συμβαίνει και να οικοδομήσουμε κάτι διαφορετικό σήμερα. Είναι μια ήττα στην καθημερινότητα όλων ημών που δώσαμε μάχες  με πρόταγμα το ότι οι μνημονιακές πολιτικές καταστρέφουν τη χώρα, αλλά μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς.

»Σήμερα όλος ο κόσμος που επένδυσε και στήριξε την πολιτική πρόταση, όχι μόνο αισθάνεται αδειασμένος, αλλά προδομένος και απογοητευμένος. Επιβεβαιώνεται δυστυχώς η βασική μας διαπίστωση, ότι αυτές οι πολιτικές απ΄ όποια κόμματα κι αν υλοποιούνται είναι αδιέξοδες και δε λύνουν προβλήματα, αλλά καταστρέφουν. Όλες οι προτάσεις που είχαμε κάποτε θέσει προς τους πολίτες που μας ψήφισαν ως ΣΥΡΙΖΑ, είχαν την προϋπόθεση της καταγγελίας του μνημονίου, της μη πληρωμής του χρέους και του απεγκλωβισμού από αυτές τις υποχρεώσεις για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε αυτή την πολιτική πρότασή μας, που παραμένει.

»Η Λαϊκή Ενότητα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της σημερινής πραγματικότητας. Σε μας υπάρχουν  συνειδητοποιημένες δυνάμεις της Αριστεράς που θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση την έξοδο από την Ευρωζώνη, τη σύγκρουση με τις πολιτικές της ΕΕ και την οικοδόμηση ενός προγράμματος που περιέγραφε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά ότι το αρνήθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την Αριστερά και την εναλλακτική πρόταση. Είναι πολύ βαρύ αυτό που έκανε», ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης.

Επιθυμία της ΛΑΕ για σύμπραξη με Κωνσταντοπούλου

Ο Ηλίας Ιωαννίδης τόνισε ακόμη πως η πολιτική συλλογικότητα που ονομάζεται «Λαϊκή Ενότητα» είναι αυτή που έχει απευθύνει πρόταση και θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πείσει όλες τις δυνάμεις, ακόμα και την Ζωή Κωνσταντοπούλου με την οποία θα μπορούσε να συμπράξει, «αφού λέμε τα ίδια πράγματα, αλλά είμαστε σε διαφορετικό κόμμα. Είναι επιθυμία μας να γίνει και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Ή όλοι μαζί θα πάμε καλά ή στο τέλος θα καταστραφεί ο καθένας μόνος του», δήλωσε το στέλεχος της ΛΑΕ Καβάλας.