Νίκος Βογιατζίδης: Να μη συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ανάπτυξης στο έγκλημα…

O πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα μιλάει για τη διαδικασία αδειοδότησης της νέας εταιρίας που δραστηριοποιείται στο Εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης

Στον απόηχο των πρόσφατων γεγονότων που αφορούν στη διαδικασία μεταβίβασης ή μη της άδειας λειτουργίας μεταξύ δύο εκ των εταιριών που δραστηριοποιούνται στα Λιπάσματα της Καβάλας (ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ), ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Νίκος Βογιατζίδης μίλησε στον ραδιοσταθμό ALPHA Radio 88,6 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη.

Εκπροσωπώντας τις 180 οικογένειες των απολυμένων από τη λιπασματοβιομηχανία, ο κ. Βογιατζίδης ζήτησε για άλλη μια φορά να τηρηθεί η νομιμότητα στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στον 5ο όροφο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, στη Διεύθυνση Ανάπτυξης, κάνοντας λόγο για «έγκλημα» που αντιβαίνει τόσο στις «τύχες» των απολυμένων όσο και στο Δημόσιο Συμφέρον.

Έκκληση προς τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης «να μη συμμετέχουν στο έγκλημα»

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι και το Υπουργείο Ενέργειας και Βιομηχανίας ζητά με επιστολή του να ενημερωθεί σχετικά με τα έγγραφα που έχουν προσκομίσει. Εμείς λέμε ότι όπως πάει να δοθεί η άδεια, είναι εντελώς παράνομη! Υπάρχει νόμιμος τρόπος αδειοδότησης τον οποίο δεν ακολουθεί η εταιρία. Θέλω να πιστεύω –και το έχουμε τονίσει σε όλους τους υπαλλήλους– ότι  δεν θα συμμετάσχουν στην εγκληματική αυτή δράση απέναντί μας. Είμαστε 200 οικογένειες παρανόμως απολυμένοι από μεθοδεύσεις του κ. Λαυρεντιάδη και δεν μπορούν να συμμετέχουν κάποιοι στο έγκλημα εναντίον μας»!

Για όσους λένε ότι «δεν πρέπει να κλείσει το εργοστάσιο»

«Το ευχόμαστε όλα να γίνουν νόμιμα, να πω κάτι όμως. Eμείς δεν ζητάμε να κλείσει το εργοστάσιο ή να μη δοθεί η άδεια, αλλά να μη δοθεί με αυτόν τον τρόπο. Εμείς ζητάμε να επανέλθουμε στις δουλειές μας, σε ποιες δουλειές να επανέλθουμε εάν κλείσει το εργοστάσιο; Είναι οξύμωρο ένα εργοστάσιο που δώσαμε την ζωή μας για να λειτουργε  να θέλουμε να κλείσει, δεν είναι όμως δυνατόν εμείς που διωχθήκαμε από το εργοστάσιο με έναν αγώνα 10 μηνών, να ανεχόμαστε να συμβαίνουν παρανομίες. Να γίνουν τα νόμιμα»!

Προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν μέσα από τη δημιουργία εταιριών για να χαθεί η διαδρομή, όχι μόνο των δικών μας χρημάτων, αλλά και του Δημοσίου επίσης, όπως τα δάνεια!

 

Μεθόδευση Λαυρεντιάδη η ίδρυση πολλών εταιριών

«Εδώ παίζεται ένα παιχνίδι, με τον κ. Λαυρεντιάδη πονηρά σκεπτόμενο, για να μην χάσουμε απλώς τις δουλειές μας αλλά και τις αποζημιώσεις μας! Προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν μέσα από την δημιουργία εταιριών για να χαθεί η διαδρομή, όχι μόνο των δικών μας χρημάτων, αλλά και του Δημοσίου επίσης, όπως τα δάνεια»!

Για την απόφαση του ΚΕΑΟ που καταλογίζει συνυπευθυνότητα ασφαλιστικών χρεών σε όλες τις εταιρίες

«Δεν αρκούμαστε σε μία γνωμοδότηση, πρέπει και όλα τα υπόλοιπα να είναι σύννομα, δεν μπορεί μία εταιρία η οποία δεν έχει καμία άδεια να μεταβιβάσει οτιδήποτε κάπου. Εδώ υπάρχει σοβαρή παρατυπία στην διαδικασία έκδοσης της άδειας. Υπάρχει και νόμιμος τρόπος… Γιατί η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ έκλεισε; Μέχρι χθες ο κ. Μπεχράκης έλεγε ότι ήρθαμε εδώ για 20 χρόνια, η κ. Κουλουρά διαφημιζότανε σε σποτ και έλεγε τα ίδια».

Για την απόκρυψη εγγράφων και στοιχείων από τα υπουργεία

«Διακυβεύονται πάρα πολλά σε αυτήν την υπόθεση και γι’ αυτό να είναι προσεκτικοί και να τηρήσουν απαρέγκλιτα το νόμο και όχι να κλείσουνε… το μάτι. Εδώ το Υπουργείο Εργασίας λέει ότι τους αποκρύψανε στοιχεία, καταλαβαίνετε τι γίνεται; Δεν τους αποκαλύπτουν την πραγματικότητα και αυτό φάνηκε και από τα έγγραφα που πήραμε μέσω Εισαγγελικής Παραγγελίας και ξέρουμε καλά για ποιον λόγο δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί με τα στοιχεία που έχουν παρουσιάσει».

Για την ανακοίνωση στήριξης στους «συναδέλφους μηχανικούς» από το ΤΕΕ-ΑΜ

«Τη γνωρίσαμε τη στάση του ΤΕΕ πριν έναν χρόνο, όταν κάλεσαν τους ίδιους τους μηχανικούς της βιομηχανίας να γνωμοδοτήσουν για τη βιομηχανία! Αν δείτε ποια πρόσωπα είναι στη Διοικούσα Επιτροπή, θα καταλάβετε ποιοι βγάλανε την ανακοίνωση».