Κίμων Παπαδόπουλος: Στο Επιμελητήριο δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Για εσένα» μιλάει για την ανάγκη όλοι να δουλέψουν συλλογικά και να λειτουργήσουν προς όφελος του συνόλου των επιχειρηματιών της Καβάλας

Ενότητα, διαβούλευση, συλλογικότητα στις αποφάσεις αλλά και στην υλοποίηση των δράσεων αποτελούν το… «ευαγγέλιο» του Κίμωνα Παπαδόπουλου για μια επιτυχημένη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας, μια διοίκηση που θα μπορέσει να «απαντήσει» επαρκώς στις προκλήσεις της εποχής.




Λίγες μέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες (10 Δεκεμβρίου στη Θάσο, 11 και 12 Δεκεμβρίου 2017 στην Καβάλα) για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΕΒΕ Καβάλας μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Για εσένα» παραχώρησε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως υποψήφιος πρόεδρος στο KAVALA POST.

Επιλέξαμε εξαρχής η στρατηγική και ο τρόπος με τον οποίο θα υποστηρίξουμε τις θέσεις μας και την υποψηφιότητά μας να ανάγονται σε βασικές αρχές του πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου…

Κύριε Παπαδόπουλε, μέχρι στιγμής στην προεκλογική περίοδο φαίνεται πως παίζετε… χαμηλά την μπάλα! Με εξαίρεση το παραλίγο «κόψιμό» σας από την Εκλογική Επιτροπή, δεν έχετε εμπλακεί στις δημόσιες αντεγκλήσεις των συνυποψηφίων σας για τα διαδικαστικά των εκλογών του Δεκεμβρίου… Πρόκειται για συνειδητή στρατηγική επιλογή; Δεν έχετε κάτι να πείτε επ’ αυτών των θεμάτων ή θεωρείτε ότι όλα βαίνουν… καλώς;
Κοιτάξτε, έχουμε επιμελητηριακές εκλογές. Το θέμα και οι προτάσεις μας σχετίζονται με την ανάπτυξη του τόπου μας. Ο συνδυασμός μας αποτελείται από ανθρώπους επιχειρηματίες που ζουν, ονειρεύονται και παράγουν σε αυτό τον τόπο. Εδώ είναι οι ζωές μας και απόδειξη των ικανοτήτων μας είναι οι ίδιες οι επιχειρήσεις μας.
Ξεκινώντας και τολμώντας να θέσουμε την υποψηφιότητά μας δεν μπήκαμε στη λογική να αναζητήσουμε «δαχτυλίδια» ή χρίσματα. Οι θέσεις των Θεσμών στις δημοκρατικές κοινωνίες κατακτώνται με την επιλογή της ψήφου του λαού με εκλογές και με λόγο που έχει σχέση με το αντικείμενο που πραγματεύεται το κάθε θεσμός που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ανάπτυξη του τόπου. Αυτή είναι θεμελιώδης αρχή και του επιμελητηριακού θεσμού. Πάντοτε με τη συμμετοχή σε κάποιο όργανο διοίκησης αυτό που πρέπει να προβληματίζει τον κάθε υποψήφιο είναι η επόμενη μέρα της εκλογής. Η ημέρα που καλείται να επιτελέσει έργο προς όφελος της κοινωνίας από την οποία εκλέγεται με τη συμμετοχή όλων των μελών της και φυσικά προς όφελος όλων.
Η λογική των αντεγκλήσεων σού στερεί αυτήν τη δυνατότητα, διχάζει το σώμα των μελών του Επιμελητηρίου, δημιουργεί αγεφύρωτο χάσμα με αποτέλεσμα ανώφελες αντιπαλότητες που προέρχονται εκ των έσω και δεν σου επιτρέπουν να λειτουργήσεις συλλογικά προς όφελος του κοινού συμφέροντος των μελών του Επιμελητηρίου.
Επιλέξαμε εξαρχής η στρατηγική και ο τρόπος με τον οποίο θα υποστηρίξουμε τις θέσεις μας και την υποψηφιότητά μας να ανάγονται σε βασικές αρχές του πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου με κριτήριο και γνώμονα πως μέσα από τη συλλογικότητα και τη συμμετοχή έχεις την ευκαιρία να καταλήξει σε συμπεράσματα και αποφάσεις που εκφράζουν συνολικά το σώμα και καλείσαι πλέον να τα θέσεις σε εφαρμογή να παράξεις έργο να υλοποιήσεις τα προγραμματιζόμενα.

Βέβαια, όταν σας είχε αρχικά γνωστοποιηθεί ότι ενδεχομένως να μην πληροίτε τις προϋποθέσεις για να είστε υποψήφιος, μιλήσατε για «ελεγχόμενη» Εκλογική Επιτροπή, αλλά και για κάποιους που είχανε «ψάξει» την υποψηφιότητά σας πολύ πριν την… ανακοινώσετε!
Με την εκδήλωση της πρόθεσής μου να συμμετέχω στις εκλογές του Επιμελητηρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ άρχισε να δημιουργείται ένας… ψίθυρος στην αγορά σχετικά με τη δυνατότητα της συμμετοχής. Πολλές φορές ακόμα και ραδιοφωνικά κλήθηκα να δώσω ανάλογες σχετικές διευκρινίσεις σε ερωτήσεις που δέχτηκα σχετικά με τη δυνατότητα που παρέχεται από το νομικό πλαίσιο είτε του προηγούμενου νόμου είτε ακόμη και του νέου που ήταν στη… διαδικασία ψήφισής του! Προφανώς, οι απαντήσεις ή ακόμη και οι νομικές πληροφορίες που άντλησαν οι «κύκλοι» αυτοί δεν ήταν αρκετά ικανοποιητικές, με αποκορύφωμα να συμβεί όλο αυτό που καταγγείλαμε και να φτάσουμε εδώ σήμερα με ό,τι καταγράφηκε εντύπως.

Δηλαδή, όλα αυτά είναι πίσω μας; Οι «σχέσεις» αυτές και οι ισορροπίες που αναπτύχθηκαν μεταξύ Εκλογικής Επιτροπής και συγκεκριμένων υποψηφίων δεν μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου;
Όλα αυτά είναι παιδιάστικες συμπεριφορές και δεν αποτελούν για μένα στοιχεία άξια συζήτησης. Αυτά συμβαίνουν όταν για μακρό χρονικό διάστημα δεν έχουν γίνει εκλογές. Προφανώς πιστεύουμε ότι έχουμε ένα δικό μας «σπίτι» και δύσκολα αντιλαμβανόμαστε ότι το όργανο που μετέχουμε ο λαός είναι αυτός που μας δίνει την εντολή και ο νόμος είναι αυτός που καθορίζει τις διαδικασίες. Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, είναι μακρύς ο δρόμος… Η Εκλογική Επιτροπή οφείλει με αποφάσεις και ενέργειες να διασφαλίσει από κάθε άποψη πλέον την ορθή διεξαγωγή των εκλογών και την εγκυρότητα του αποτελέσματος.

Καλώς. Ας τα πάρουμε πάλι από την αρχή. Γιατί αποφασίσατε να διεκδικήσετε την προεδρία του Επιμελητηρίου Καβάλας;
Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και επιχειρηματικά στον τόπο μας τα τελευταία 25 χρόνια. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, θα έλεγα πως μαζί με τους συνεργάτες μου τολμήσαμε μέσα από την καινοτομία να «ανοίξουμε» νέους δρόμους στο επιχειρείν. Πιστεύω ότι εμείς που είμαστε πρωταγωνιστές στη νέα εκκίνηση της οικονομίας μας έχοντας μέσα από την πορεία μας αποδείξει ότι θέλουμε και μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό, οφείλουμε αυτήν την εμπειρία και τη διάθεση μέσα από τον επιμελητηριακό θεσμό να τη μεταφέρουμε στα μέλη της επιμελητηριακής κοινότητας. Η συλλογική προσπάθεια είναι αυτή που με την πρόταση και τη δράση της μπορεί να ανακατευθύνει την οικονομία του τόπου. Όχι μόνο να διεκδικήσει, αλλά και να προτείνει, να εφαρμόσει λύσεις και να δώσει διεξόδους σε επιχειρηματικές δράσεις που μπορούν να ανανεώσουν τη διάθεση για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Θεωρείτε ότι ο θεσμός του Επιμελητηρίου στην Καβάλα εκπροσωπήθηκε επαρκώς τα τελευταία 11 χρόνια από την απερχόμενη Διοίκηση;
Ο κύριος Τσατσούλης είχε μία επιτυχημένη, θα έλεγα, πορεία μέχρι σήμερα αλλά, όπως και ο ίδιος έχει πει πολλές φορές, έκλεισε τον κύκλο της. Αυτό που ήταν να προσφέρει στον τόπο, το έδωσε. Σήμερα χρειαζόμαστε ανασυγκρότηση και εκ νέου σχεδιασμό για να αντιμετωπίσουμε το αύριο. Ζούμε μία περίοδο έλλειψης χρηματοδότησης, διάθεση για επενδύσεις, για παραγωγή. Ο τόπος μας προσφέρει ευκαιρίες και έχει γεωγραφικά πλεονεκτήματα. Οφείλουμε να τα εντοπίσουμε και να τα αξιοποιήσουμε. Τόσο στα απλά μικρά καθημερινά που μπορεί να αφορούν στην επικοινωνία με τα μέλη μας όσο και στα μεγάλα και σύνθετα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τόπου μας όπως τα λιμάνια και οι κάθετοι άξονες.

Λίγες μέρες πριν, ο Άγγελος Τσατσούλης παρουσίασε τον δικό του απολογισμό τον οποίο, φαντάζομαι, διαβάσατε στα τοπικά ΜΜΕ. Πώς τον κρίνετε; Τα όσα περιέγραψε ο απερχόμενος πρόεδρος ανταποκρίνονται στην εμπειρία που είχε επί θητείας του ο μέσος Καβαλιώτης επιχειρηματίας;
Πάντα μια διοίκηση έχει να παρουσιάσει έργα και δράσεις. Εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε με ό,τι έχει ετοιμαστεί να το βελτιώσουμε και να το κάνουμε καλύτερο. Στη δημόσια διοίκηση το όραμα και το έργο αποτυπώνεται στον προγραμματισμό και τον προϋπολογισμό που καταθέτει και εγκρίνεται από τις δημόσιες αρχές. Με βάση αυτό γίνεται η αποτίμηση  της.

Αλήθεια, κύριε Παπαδόπουλε, ποιον αφορούν σήμερα οι εκλογές στο Επιμελητήριο; Και ποιον θα έπρεπε να αφορούν;
Σήμερα μόνο τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη και ως τις 30 Οκτωβρίου είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν στις εκλογές και να αποφασίσουν με την ψήφο τους το μέλλον όλων των επιχειρηματιών. Πιστεύω πως είναι αναγκαία η συμμετοχή του συνόλου των μελών, τους αφορά και οφείλουν να συμμετέχουν όλοι.

Κι όμως, ακούμε διάφορα νούμερα για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του ΕΒΕ που έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές του Δεκεμβρίου τα οποία μετά βίας «αγγίζουν» το 30% του συνόλου των εγγεγραμμένων μελών… Φταίει μονάχα η κρίση γι’ αυτό; Με άλλα λόγια, είναι τα 30, τα 60 ή τα 100 ευρώ που κρατούν μακριά από τις εξελίξεις στο κτίριο της οδού Ομονοίας τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρηματιών του νομού μας;
Μία από τις υποχρεώσεις του Επιμελητηρίου είναι η ενημέρωση των μελών Σχετικά με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Οι επιχειρηματίες όπως και πολλοί άνθρωποι σύμβουλοι τους δεν έχουν αντιληφθεί το γεγονός ότι από τις αρχές του 2015 καταργήθηκε η υποχρεωτική πληρωμή της συνδρομής του Επιμελητήριου αλλά είναι υποχρεωτική η πληρωμή της οφειλής στο ΓΕΜΗ. Το ΓΕΜΗ είναι δημόσιο τέλος και οφείλουμε όλοι να το πληρώνουμε εκτός αν αλλάξει ο νόμος.
Συνεπώς, πολλές φορές θέλοντας να έχεις μία φιλική στάση διευκολύνοντας τον επιχειρηματία με καλή πρόθεση να μην μπει στη λογική της αναγκαιότητας πληρωμής τέλους ΓΕΜΗ σήμερα του στερείς τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία και αύριο θα του στείλεις και το «ραβασάκι» στο δημόσιο ταμείο να πληρώσει το τέλος ΓΕΜΗ μαζί με… προσαυξήσεις! Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς και όχι αρεστοί.
Ένας μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών αυτό που εκφράζει είναι πως δεν γνωρίζει τι του προσφέρει το Επιμελητήριο, τι είναι αυτός ο θεσμός, γιατί πρέπει να πληρώνει το τέλος ΓΕΜΗ κτλ. Εκτιμώ πως η επικοινωνία με το σύνολο των μελών πρέπει να είναι αμφίδρομη. Σήμερα έχουμε αυτήν τη δυνατότητα τόσο με ηλεκτρονικά μέσα όσο και με έντυπα να έχουμε την επιθυμητή επικοινωνία με όλα τα μέλη μας όπου κι αν βρίσκονται. Έχουμε υποχρέωση ό,τι παράγεται από το Επιμελητήριο, να παρέχουμε τη δυνατότητα αυτό να προσφέρεται στα μέλη του.
Βέβαια, είναι πολύ σημαντική η αξιολόγηση των δράσεών μας από τα μέλη μας και από τους πολίτες του τόπου Και φυσικά σημαντικότερο να μπορείς και να ακούσεις τις προτάσεις και τις σκέψεις τους.

Την ίδια στιγμή, σημειώθηκε ρεκόρ… υποψηφίων σε αυτές τις εκλογές! Πώς ερμηνεύετε αυτήν την αναντιστοιχία;
Προφανώς με την τόλμη μας να κάνουμε εκλογές στο Επιμελητήριο και με τη δράση μας προκάλεσε με το ενδιαφέρον των μελών του Επιμελητηρίου με αποτέλεσμα να έχουμε αυτό το ρεκόρ υποψηφιοτήτων στο νομό μας.

Τις αμέσως επόμενες μέρες της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς σας είχατε διανείμει ηλεκτρονικά ένα ερωτηματολόγιο στις επιχειρήσεις. Κατ’ αρχήν, υπήρχε ανταπόκριση. Τι είδατε μέσα στις απαντήσεις των μελών;
Η σχέση με τα μέλη του Επιμελητηρίου πρέπει να είναι διαδραστική και αμφίδρομη. Είδατε πως στη συνέχεια και άλλοι συνδυασμοί υιοθέτησαν την ενέργειά μας. Είναι βασικό και πρωταρχικό στοιχείο της επόμενης μέρας για μας να υπάρχει επικοινωνία και ενημέρωση με το σύνολο των μελών του Επιμελητηρίου.

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε σκέψη και πρόταση. Θέλουμε συνεχή αξιολόγηση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών…

Και πάμε τώρα να μιλήσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα για το δικό σας «πρόγραμμα» για το Επιμελητήριο. Ποια θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της επόμενης Διοίκησης; Από πού, εν τέλει, θα ξεκινούσατε εσείς, αν στις 13 Δεκεμβρίου είσαστε ο πλειοψηφών συνδυασμός;
Αρχικά, η σύσταση και σύνθεση Επιτροπών ανά τμήμα με ανοιχτές συνεδριάσεις, δίνοντας τη δυνατότητα της συμμετοχής και σε μη εκλεγμένα μέλη της διοίκησης. Εν τάχει:

  • Άμεσα προγραμματισμός δράσεων και αποτύπωσή τους στον νέο αναμορφωμένο προϋπολογισμό.
  • Ολοκληρωμένη δικτυακή πρόσβαση των μελών σε βάσεις του Επιμελητήριου.
  • Ελαχιστοποίηση λειτουργικών εξόδων μέσω ευκαιριών συλλογικής διαπραγμάτευσης.
  • Εκπτωτική κάρτα μέλους Επιμελητηρίου.
  • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.
  • Δημιουργία διαδικτυακού προφίλ για κάθε επιχείρηση.
  • Θεσμοθέτηση επιχειρηματικών βραβείων νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
  • Γέφυρα επικοινωνίας με επιμελητήρια άλλων χωρών.
  • Συγκρότηση επιτροπής προώθησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων.
  • Δημιουργία brand name σε τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις συνδέοντας τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων με τις τουριστικές επιχειρήσεις.
  • Στήριξη και προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.
  • Άνοιγμα του Επιμελητηρίου στις κοινωνικές επιχειρήσεις.

Πριν χρόνια, η απερχόμενη Διοίκηση αποφάσισε να ενοικιάσει δύο ορόφους του κτιρίου όπου στεγάζεται το Επιμελητήριο σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων, μια απόφαση που τότε είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων… Εσείς πιστεύετε ότι αυτή η απόφαση τελικά δικαιώθηκε;
Θα επιθυμούσα ο ενοικιαστής να είναι μία τράπεζα ή μία επιχείρηση που να μην ανταγωνίζεται τις τοπικές επιχειρήσεις. Δεν γνωρίζω τα οικονομικά στοιχεία ή τους όρους με τους οποίους έγινε η σύμβαση αυτή. Με την ενημέρωσή μου μετά την ανάληψη της διοίκησης του θεσμού θα μπορώ να έχω ολοκληρωμένη εικόνα.

Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης». Ανήκει πλέον στο Επιμελητήριο Καβάλας, αλλά πέρα από τη φιλοξενία της Kavala Expo δεν έχει «δει» κάποια άλλη χρήση, παραμένοντας «κλειστό» σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου. Τα δικά σας σχέδια ποια είναι για τον χώρο;
Σύσταση φορέα διαχείρισης του Εκθεσιακού Κέντρου, λειτουργία μόνιμου εκθετηρίου τοπικών προϊόντων, κλαδικές εκθέσεις -πχ μάρμαρα, τουρισμός κ.ά.- συνεδριακή λειτουργία, στόχος να γίνει σημείο προορισμού του νομού Καβάλας. Ελεγχος δυνατότητας αξιοποίησης του και σε άλλες χρήσεις.

Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας. Δεδομένης και της θητείας σας ως Αντινομάρχης Καβάλας, υπηρετώντας τον θεσμό που το ξεκίνησε, πιστεύετε ότι το Επιμελητήριο θα πρέπει να διεκδικήσει να «πάρει» τη διαχείρισή του ή να περιοριστεί στο 20% που σήμερα κατέχει;
Το Βιοτεχνικό Πάρκο μέχρι σήμερα παραμένει αναξιοποίητο. Για να μπορεί να υπάρχει μέλλον και εξέλιξη στο εγχείρημα αυτών θα πρέπει το Επιμελητήριο να αποκτήσει το 100% του διαχειριστικού πακέτου, να ελεγχθούν τα οικονομικά τους στοιχεία ώστε να αναζητηθούν οι κατάλληλες και εφικτές λύσεις της διαχείρισης του. Εκεί επιχειρηματίες πλήρωσαν προκαταβολές, άλλοι σκέφτονται να διατηρήσουν το ακίνητο που απέκτησαν, αλλοι προβληματίζονται αν θα επενδύσουν, άλλοι ίσως δεν έχουν την διάθεση να συνεχίσουν, μία κατάσταση τελματωμένη θα έλεγα εδώ και χρόνια. Στις δικές μας προθέσεις είναι αυτός ο χώρος αφού εξυγιανθεί διαχειριστικά και οικονομικά να αξιοποιηθεί άμεσα.
Στους θεσμοθετημένους πολεοδομικά χώρους όπου μας προσφέρεται η Γη με χρήσεις που μας δίνουν τη δυνατότητα να εγκατασταθούν επιχειρήσεις, με τις προβλεπόμενες κοινωφελείς υποδομές δίνουν την δυνατότητα της εγκατάστασης, σε ένα μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων με νεοφυη και καινοτόμα χαρακτηριστικά να αναπτυχθούν με χαμηλό κόστος και ο οργανωμένος αυτός χώρος να λειτουργεί  ως μία πρότυπη θερμοκοιτίδα ανάπτυξης επιχειρηματικών δράσεων, πέρα από τις έως σήμερα συμβατικές αντιλήψεις μας , σε συνδυασμό με την λειτουργία και υποστήριξη του παρακείμενου εκθεσιακού κέντρου και σαφώς όλων των πέριξ αναπτυσσόμενων δραστηριοτήτων της περιοχής του Χαλκερού και της Νέας Καρβάλης χωρίς την προσβολή του περιβάλλοντος και του τοπίου. Τουναντίον θα έλεγα με δράσεις που το προστατεύουν και το βελτιώνουν.

Με ποιους τρόπους πιστεύετε ότι το Επιμελητήριο Καβάλας θα μπορούσε να έρθει πιο κοντά στον Καβαλιώτη επιχειρηματία και, εν τέλει, να τον βοηθήσει να «αντέξει» μέσα στην Κρίση;
Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε σκέψη και πρόταση. Θέλουμε συνεχή αξιολόγηση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Και πάλι εν τάχει, θα σας αναφέρω:

  • Αλληλοστήριξη, επικοινωνία, διάλογο, αποφάσεις, υλοποίηση έργων.
  • Ενδυνάμωση της τοπικής συνείδησης όλων με την δημιουργία πιστωτικής επιμελητηριακής κάρτας προνομίων με όσους θέλουν να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή με χρήση όχι μόνο από τα μέλη μας αλλά και από κάθε πολίτη ώστε να μπορεί να αξιοποιεί τα προνόμια που του προσφέρει στην τοπική αγορά του Νομού Καβάλας.
  • Συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση. Το Επιμελητήριο πρέπει να είναι η πηγή της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης του επιχειρηματία.
  • Στήριξη των επιχειρηματιών σε ανάγκες προώθησης εξαγωγών, προϊόντων και υπηρεσιών με εργαλεία που μπορεί να διαθέτει ή να δημιουργήσει η επιμελητηριακή δομή.
  • Οι επιχειρηματίες πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στο επιμελητηριακό σώμα ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, να προβληθούν και να διαφημίσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους στα μέλη του.
  • Διαδικτυακός τόπος προβολής των επιχειρήσεων.
  • Δημιουργία brand name τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών επιχειρήσεων και δομών.
  • Εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων διαμόρφωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και υποστήριξη των επιχειρηματιών μας.

Ο εκλογικός νόμος αφήνει πολλά περιθώρια συνεργασιών για την επόμενη μέρα, ειδικά σε περίπτωση που κανένας συνδυασμός δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το 50%+1 των ψήφων. Ο δικός σας συνδυασμός θα μπορούσε να συνεργαστεί με κάποιον από τους άλλους δύο για τον σχηματισμό Διοίκησης την επομένη των εκλογών; Και αν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις;
Αναφέρω εδώ και αρκετούς μήνες ότι η 13η Δεκεμβρίου είναι η μέρα που όλοι θα καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και θα κληθούμε μετά από συζήτηση να πάρουμε αποφάσεις και να τις υλοποιήσουμε. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Το Επιμελητήριο είναι ο χώρος που μας ενώνει και οφείλουμε συλλογικά να λειτουργήσουμε προς όφελος των επιχειρηματιών και του τόπου μας.

Και μια τελευταία ερώτηση: «Για εσένα». Πώς προέκυψε το όνομα του συνδυασμού σας το οποίο… ξάφνιασε αρκετούς;
Είμαστε επιχειρηματίες που αναλάβαμε την πρωτοβουλία να ανανεώσουμε το Επιμελητήριο Καβάλας τώρα «Για εσένα…»! Τόσο απλά…

Ποιος είναι ο Κίμων Παπαδόπουλος

Γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι του δήμου Παγγαίου. Απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, δραστηριοποιείται εδώ και 10ετίες ως ελεύθερος επαγγελματίας και επιχειρηματίας στο Νομό Καβάλας και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Από το 1995 ζει και εργάζεται στην Καβάλα στο τεχνικό του γραφείο ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Το 2002 ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρία «ΚΛΕΩΝ» ΟΕ και την ίδια χρονιά συμμετείχε στο ΔΣ της εταιρίας ενέργειας «ΉΡΩΝ» ΑΕ. Από το 2013 είναι ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΥΤΗΡΙΟ με την επωνυμία ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΑΕ και σήμερα μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Το 2014 ιδρύει μαζί με άλλους  συμπολίτες μας την εταιρία «ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ» που δραστηριοποιείται στον χώρο της Ενέργειας και της Ανακύκλωσης.

Η ενεργή και δυναμική παρουσία του στο τοπικό γίγνεσθαι αποτέλεσε την αιτία που η τοπική κοινωνία τον τίμησε με την ψήφο της σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις. Η αναγνωρισμένη πορεία του τον φέρνει το 2007 στη θέση του Αντινομάρχη Καβάλας, εκπροσωπώντας τον Νομό στην Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας. Το 2011 αναδείχτηκε 1ος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος όλων των παρατάξεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με το ψηφοδέλτιο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη.