Ανδρέας Νεφελούδης: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για τη ρύθμιση των χρεών της ΒΦΛ [ηχητικό]

Ακούστε ολόκληρη τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας στον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη

Τα τρία «βήματα» για τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων που εξήγγειλε από την Κομοτηνή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με σκοπό την επιστροφή της Βιομηχανίας στην κανονικότητα και τη νομιμότητα -1). επιστροφή των απολυμένων στο εργοστάσιο, 2). εξυγίανση και 3). αναζήτηση επενδυτή- ισχύουν στο ακέραιο και θα ολοκληρωθούν, δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2018 από τον κεντρικό ραδιοθάλαμο του ALPHA Radio 88.6 ο Ανδρέας Νεφελούδης.




Παραχωρώντας συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη, στο πλαίσιο του Κεντρικού Μαγκαζίνο του σταθμού, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας μίλησε αναλυτικά στις εξελίξεις γύρω από τη ΒΦΛ, δυο μέρες μετά από την επιστροφή 150 παρανόμως απολυμένων στις θέσεις εργασίας του ως αποτέλεσμα της συμφωνίας που επετεύχθη προ μηνός περίπου στην έδρα του Υπουργείου στην Αθήνα, μετά από πολύμηνες προσπάθειες και παρεμβάσεις και του ιδίου.

Ο κ. Νεφελούδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος επέλεξε να μη βρεθεί σήμερα στους χώρους της λιπασματοβιομηχανίας της Νέας Καρβάλης, εξηγώντας ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί σύντομα, μόλις ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία της ένταξης των πρώην απολυμένων στην εργασιακή «ροή» της Μονάδας, ενώ τόνισε ότι η λύση που επετεύχθη μετά από 18 μήνες οφείλεται τόσο στις προσπάθειες του Υπουργείου Εργασίας αλλά και άλλων Υπουργείων της κυβέρνησης, στη νομική υποστήριξη που είχαν οι απολυμένοι, αλλά και στους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας.

Στο studio του ALPHA Radio 88.6 βρέθηκε και ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο οποίος δήλωσε ότι η παρουσία Νεφελούδη στο Υπουργείο Εργασίας αποτελούσε και αποτελεί εγγύηση για την εργασιακή κανονικότητα. Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ επίσης μίλησε για τον αγώνα που δόθηκε για τη Βιομηχανία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και ο οποίος οδήγησε τελικώς σε μία λύση που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης.

Από τη μεριά του, ο κ. Νεφελούδης επισήμανε ότι η επιστροφή των απολυμένων στην εργασία τους δεν είναι παρά το πρώτο «βήμα», ενώ «έδωσε» και την είδηση ότι ήδη οι συζητήσεις για την εξεύρεση μιας βιώσιμης ρύθμισης των υπέρογκων χρεών της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων είναι σε πολύ καλό επίπεδο και ότι μια λύση είναι «σε πολύ καλό δρόμο».

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας θα συναντήσει στις 18:00, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας, τους πρώην απολυμένους της ΒΦΛ και ακολούθως θα έχει επαφές και με άλλα εργατικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στον νομό Καβάλας. Το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου 2018, ο Ανδρέας Νεφελούδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη Νεφελούδη-Εμμανουηλίδη στον Νίκο Χαζαρίδη εδώ: