Κορονοϊός, Καβάλα: Δεν άντεξε η 65χρονη νοσηλεύτρια που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ-Covid

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας θρηνεί για την πρώτη απώλεια υγειονομικού

Τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου 2020 υπέκυψε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας-Covid του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας όπου νοσηλεύονταν από τις 18 Νοεμβρίου, η 65χρονη νοσηλεύτρια στη Μαιευτική Κλινική του ΓΝΚ.

Η άτυχη γυναίκα εργάζονταν στην Καβάλα αλλά ήταν κάτοικος Δράμας και καθημερινά πηγαινοέρχονταν για την εργασία της. Θετική στον Covid-19 είχε διαγνωστεί στις 6 Νοεμβρίου. Αρχικά νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο της Δράμας, στη συνέχεια όμως, όταν η κατάσταση της υγείας της επιβαρύνθηκε, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας και έκτοτε νοσηλευόταν στη ΜΕΘ-Covid όπου έδωσε σκληρή «μάχη» για περίπου 3 εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι δυο μέρες πριν το Νοσοκομείο Καβάλας «έχασε» έναν διοικητικό υπάλληλο, τον 53χρονο προϊστάμενο στο Τμήμα Πρωτοκόλλου [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Συγκλονισμένος ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης δήλωσε το πρωί στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία: «Δυστυχώς η 65χρονη νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου μας δεν τα κατάφερε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε τα ξημερώματα και το Νοσοκομείο μας μετρά πλέον τον πρώτο νεκρό εργαζόμενο στον υγειονομικό κλάδο. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

Αυτήν τη στιγμή στην «κορονο-κλινική» του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύονται 108 άτομα, τα 11 πλέον εξ αυτών (μετά την απώλεια της νοσηλεύτριας) στη ΜΕΘ-Covid.

Αξιολογώντας την κατάσταση ο κ. Κλειτσιώτης είπε: «Έχουμε μια μείωση των κρουσμάτων, αλλά δεν είναι η αναμενόμενη, αυτή που θα μας ικανοποιούσε. Κλίνες διαθέσιμες στις κορονοκλινικές έχουμε και μετά την απώλεια της 65χρονης άδειασε και μια κλίνη στη ΜΕΘ, η οποία όμως είμαι σίγουρος ότι θα γεμίσει τις επόμενες ώρες».