Ιστορική απόφαση για την Καβάλα: Το παλιό Νοσοκομείο περνάει στα χέρια του Δήμου

Το Ελληνικό Δημόσιο δεν αξιώνει δικαιώματα επί του ακινήτου-Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του ακινήτου-Για δικαίωση έκανε λόγο ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης

Μια ιστορική απόφαση για την Καβάλα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης κατά τη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου η οποία παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου 2020, ανακοινώνοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν αξιώνει πλέον δικαιώματα επί του ακινήτου του παλιού Νοσοκομείου.

«Από την ώρα που ανέλαβα ξεκίνησε η προσπάθεια για να λύσουμε τα νομικά προβλήματα του θέματος. Σε συνεργασία με τον Μακάριο Λαζαρίδη, τον βουλευτή Καβάλας, ξεκινήσαμε αγώνα με έγγραφα στον κ. Βεσυρόπουλο για να πετύχουμε τη συναίνεση του υπουργείου Οικονομικών, έχοντας μαζί μας σύσσωμη την τοπική κοινωνία και όπλο μας τα νομικά έγγραφα. Οι προσπάθειες είχαν αποτέλεσμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας.

Το επιστέγασμα των προσπαθειών ήταν στις 4 Δεκεμβρίου 2020 να γίνει δεκτή η σχετική εισήγηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και το Δημόσιο δεν αξιώνει πλέον δικαιώματα επί του ακινήτου, συγκύριος του οποίου ήταν ο Δήμος Καβάλας, στον οποίο περνάει πλέον το ακίνητο το οποίο θα σφραγιστεί και θα καθαριστεί άμεσα, καθώς άνοιξε πλέον ο δρόμος για την αξιοποίησή του.

«Αυτό που πετύχαμε είναι παραπάνω από αυτό που περιμέναμε. Ξεκινάει η αξιοποίηση των κτιρίων και θα γίνει διαγωνισμός για να μπορέσει κάποιος να το πάρει. Δεν αποκλείεται καμία επένδυση», ανέφερε ο κ. Μουριάδης

«Ευχαριστώ τον Μακάριο Λαζαρίδη. Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν οι έξυπνοι άνθρωποι συνεργάζονται για να πετύχουν πράγματα για την πόλη τους. Ευχαριστώ επίσης τους κ. κ. Σταϊκούρα και Βεσυρόπουλο, όλους τους πρώην Δημάρχους (Εριφυλλίδη, Σιμιτσή, Τσανάκα), τον νομικό μας σύμβουλο, Απόστολο Αγελαράκη, καθώς και τις προϊσταμένες -πρώην και νυν- της Κτηματικής Περιουσίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας.

Από την πλευρά του ο κ. Αγελαράκης τόνισε ότι «προσπαθήσαμε πάρα πολύ για την απόφαση αυτή, ψάχνοντας στοιχεία από το 1913 μέχρι σήμερα. Δικαιωθήκαμε. Τώρα θα συζητήσουμε με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια για την από κοινού αξιοποίηση του ακινήτου επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας».