Τηλεφωνική απάτη μέσω SMS από «Τράπεζα»: «Έφαγαν» από Καβαλιώτισσα 7.000 ευρώ!

Πολλοί οι αποδέκτες των «μαϊμού» μηνυμάτων μέσα στις γιορτές - Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή σε όλους

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που μέσα στις γιορτές έλαβαν γραπτό μήνυμα-SMS στο κινητό τους τηλέφωνο από την Τράπεζά τους με το οποίο τους ζητούναν να προχωρήσουν σε «επιβεβαίωση των στοιχείων τους» για επικαιροποίηση του μητρώου.

Σε μία τουλάχιστον συγκεκριμένη περίπτωση, μία Καβαλιώτισσα «έπεσε» στην παγίδα, απάντησε στο συγκεκριμένο μήνυμα, «πάτησε» στον σύνδεσμο που της στάλθηκε μέσω SMS και οδηγήθηκε σε μία ιντερνετική πλατφόρμα η οποία προσομοίαζε το διαδικτυακό «περιβάλλον» [λογότυπα, γραμματοσειρές κτλ.] γνωστής Τράπεζας στην οποία η ίδια διατηρεί λογαριασμό.

Αφού προχώρησε στην εκ νέου καταχώριση και επικαιροποίηση των στοιχείων της τής ζητήθηκε να αλλάξει το PIN του λογαριασμού της όπως και έκανε. Αποτέλεσμα; 7.090 ευρώ έκαναν «φτερά» από τον λογαριασμό της και «μεταφέρθηκαν» σε τράπεζα του… Λονδίνου!

Η συμπολίτισσά μας, μόλις συνειδητοποίησε τι είχε γίνει, επικοινώνησε τόσο με την Τράπεζά της όσο και με τις Αρχές για να «παγώσει» άμεσα οποιαδήποτε περαιτέρω κίνηση στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή σε όλους. Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες ποτέ δεν ζητούν αποστολή προσωπικών στοιχείων μέσω τηλεφώνου και όλοι μας θα πρέπει να είμαστε κάτι περισσότερο από υποψιασμένοι…