Πέθανε η ευεργέτιδα Ελένη Καπλανίδου-Δρυμάλα

Συλλυπητήριο μήνυμα του Θόδωρου Μουριάδη για την απώλεια της γυναίκας που «συνέδεσε» τη φιλανθρωπική της δράση με τη Νέα Καρβάλη

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, με αφορμή τον θάνατο της Ελένη Καπλανίδου-Δρυμάλα, μιας γυναίκας με πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εκφράζω την ειλικρινή θλίψη μου για τον θάνατο της ευεργέτιδας Ελένης Καπλανίδου-Δρυμάλα, μιας ξεχωριστής προσωπικότητας που διακρίθηκε για την τεράστια κοινωνική και πολιτιστική της προσφορά. Η εκλιπούσα διέθεσε μεγάλο μέρος της περιουσίας της για την ανέγερση του Καπλανίδειου Ξενώνα Κοινωνικής Μέριμνας που εδρεύει στη Νέα Καρβάλη, ενώ ενίσχυσε σε σημαντικό βαθμό το έργο της περίθαλψης απόρων στην Αφρική, ως μέλος της Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί, επίσης, η καθοριστική συμβολή της στη δημιουργία και οργάνωση των συλλογών του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών και του Ιστορικού και Εθνολογικού Μουσείου του Ελληνοκαππαδοκικού Πολιτισμού.

Η Ελένη Καπλανίδου-Δρυμάλα θα αποτελεί εσαεί υπόδειγμα και συνεχή πηγή έμπνευσης για όλους μας και δη για τις επερχόμενες γενεές.

Η συνολική της δράση συνιστά πραγματική πνευματική παρακαταθήκη και διαχρονικό οδηγό ανιδιοτελούς στήριξης των συνανθρώπων μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει».

*Φωτογραφία: Λάσκαρης Τσούτσας